Την πεποίθησή του ότι πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, ο κ. Λιου επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αναπτέρωση της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της προς αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, «βλέπω τις προβλέψεις προόδου και κατανοώ πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν για την Ελλάδα η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, όπως αντίστοιχα είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές και τις υπηρεσίες. Αυτά θα σηματοδοτήσουν έναν θετικό κύκλο για την οικονομία και οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν σύντομα για το χρέος».

«Πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης