«Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση για την γ΄ αξιολόγηση, η οποία μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία στην Αθήνα, με τις συζητήσεις ανάμεσα στους επικεφαλής του κουαρτέτου και την ελληνική πλευρά.

«Αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε, καθώς είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να είναι συνεπής σε όσα έχει συμφωνήσει. Οι εκτιμήσεις του ΔΤΝ είναι υπερ-απαισιόδοξες, σε σχέση με αυτές των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι δεν ζητούν νέα μέτρα. Το 2018 θα πιάσουμε τον δημοσιονομικό στόχο και δεν θα υπάρξει απαίτηση για νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «εμείς δεν ζητήσαμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει περικοπές στις συντάξεις», είπε ότι επιδιώκει να βγάλει από επάνω του την ευθύνη για όσα έχει επιβάλει, διαμορφώνοντας την κατάσταση στην οικονομία και στην κοινωνία, λέγοντας ότι «η ιστορία δεν ξαναγράφεται».

Όσον αφορά στη μείωση των κοινωνικών κονδυλίων ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για εξορθολογισμό της επιδοματικής πολιτικής, με ένταξη των επιδομάτων στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, χωρίς να υπάρχει μείωση για τον «κοινωνικό προϋπολογισμό», όπως υποστήριξε, αν και στον προϋπολογισμό προβλέπεται εξοικονόμηση ύψους 0,5% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης