Τζανακόπουλος: Ανοίγει νέο κεφάλαιο συνεργασίας στα Βαλκάνια

Τζανακόπουλος: Ανοίγει νέο κεφάλαιο συνεργασίας στα Βαλκάνια
Για την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra channel», επισημαίνοντας ότι ανοίγει νέο κεφάλαιο συνεργασίας και συνανάπτυξης για τα Βαλκάνια, που έχουν ταλαιπωρηθεί από εθνικιστικές εξάρσεις.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε ότι η ελληνική πλευρά έδωσε χρόνο στη γείτονα για ζύμωση και επικοινωνία του θέματος, διότι, όπως σημείωσε, η κατάσταση δεν ήταν ρόδινη, ενώ ερωτηθείς αν θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω απάντησε ότι ο εξαναγκασμός για περισσότερες παραχωρήσεις δεν θα ήταν σώφρων, καθώς θα οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας.

Εκτίμησε, επίσης, ότι η ελληνική κοινωνία έχει συνείδηση ότι μόνο με συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον κ. Κ. Μητσοτάκη για πολιτική ανευθυνότητα και πολιτική μικρότητα, και έκρινε ότι η ΝΔ προσπάθησε να οδηγήσει τα πράγματα στα όρια της συνταγματικής εκτροπής.

Σχετικά με την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜ, είπε ότι είναι υπό αίρεση και εφόσον πληρωθούν οι όροι της συμφωνίας, τότε η Ελλάδα θα κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης.

Αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε ότι η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι πειστική για τις αγορές και γι' αυτό η επιμήκυνση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 04:35