Τζανακόπουλος: Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ δεν βοηθούν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 23:58
Τζανακόπουλος: Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ δεν βοηθούν
«Τον τελευταίο καιρό έχει βελτιωθεί το κλίμα με πολιτική ηγεσία Σκοπίων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ αλλά όπως σημείωσε οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ δεν βοηθούν.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές απαιτήσεις για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και ανέφερε πως η κυβέρνηση θέτει τρεις πυλώνες:

  • σύνθετη ονομασία
  • erga omnes δηλ. έναντι όλων
  • απαλοιφή αλυτρωτισμού.

Για τα δύο τελευταία, όπως τόνισε απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει να ετοιμάσει σχέδιο συμφωνίας και όπως εξήγησε η κυβέρνηση αναμένει τις απαντήσεις της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας.

Επέμεινε επίσης, πως η στάση της κυβέρνησης είναι ενιαία και σημείωσε πως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Εστιάζοντας στις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σε βάρος του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως δεν τον βρίσκουν σύμφωνο και πρόσθεσε ότι ο καθένας κρίνεται για τη δημόσια παρουσία του.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 23:58