Τζανακόπουλος: Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων είναι ευθύνη και των δανειστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 14:07
 Τζανακόπουλος: Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων είναι ευθύνη και των δανειστών
Το μπαλάκι στους δανειστές σχετικά με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ρίχνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δήμητρης Τζανακόπουλος. Όπως επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη «σε εξέλιξη είναι εντατικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς για τα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό και από σήμερα τα ενεργειακά».

Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε, πως «η πλευρά πρότεινε και έγινε αποδεκτό, οι διαβουλεύσεις να συνεχιστούν στις Βρυξέλλες καθώς οι διαφορές δεν είναι τεχνικού αλλά πολιτικού χαρακτήρα» και τόνισε ότι «στόχος είναι η γεφύρωση των διαφορών με τη λήψη αποφάσεων ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να δουλέψουν εντός καθορισμένου πλαισίου και χρονοδιαγράμματος».

«Ευελπιστούμε ότι αυτή μας η πρωτοβουλία θα επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα τερματίσει την πρακτική της άσκοπης κωλυσιεργίας» είπε και διεμήνυσε πως η ευθύνη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας, σημείωσε και πρόσθεσε πως η ευθύνη ανήκει και στους δανειστές, οι οποίοι, όπως είπε, οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την ελληνική δημοκρατία. Η συμφωνία δανειστών και ελληνικής δημοκρατίας διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας την οποία και κατηγόρησε, πως «υπονομεύει την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς «επιλέγει να επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση», ενώ υποστήριξε, πως «η Ν.Δ. φροντίζει να υπενθυμίζει την προθυμία της στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, καμιά φορά δε, ζητάει και τόσα και άλλα τόσα μέτρα δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία, επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς κριτική ή αλλιώς, σε τζάμπα μαγκιά».

«Επαναλαμβάνουμε στη ΝΔ: Η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» συμπλήρωσε.

Τέλος ανέφερε, πως ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει σήμερα στην Αθήνα τον Γερμανό αντικαγκελάριο και ΥΠΕΞ και πως επί τάπητος κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ θα τεθούν το σύνολο των διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 14:07