Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται ακόμη ένα μνημόνιο...

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται ακόμη ένα μνημόνιο...
Πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα που έχει υποστεί τόσο η ΝΔ όσο και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από 8 ολόκληρα χρόνια», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι πρωτοφανείς αντιφάσεις του προέδρου της ΝΔ αναδεικνύουν και το μέγεθος του αδιεξόδου του», σημειώνει και συνεχίζει:

«Το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας.
Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου.
Για αυτό το λόγο και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες στη Βουλή, δεν θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές, την οποία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες.

Και σε ό,τι αφορά τώρα τα ευφάνταστα σενάρια περί εκλογών τα οποία διαρρέουν από τη ΝΔ, μπροστά στο αδιέξοδό τους, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας.

Η ΝΔ δεν χρειάζεται να βιάζεται και θα χάσει στην ώρα της».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 14:43