Τζανακόπουλος: Ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 12:04
Τζανακόπουλος: Ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό
Τον κυβερνητικό στόχο για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και χωρίς επιπλέον λιτότητα επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος «δείχνοντας» ως κύριο υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις το ΔΝΤ, ενώ απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι «το πρόβλημα είναι ότι το Ταμείο δεν αποδέχεται τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών για μηδενικό δημοσιονομικό κενό το 2019. Αν, λοιπόν, επιλυθεί μέχρι την Δευτέρα αυτή η διαφωνία ως προς τις εκτιμήσεις αυτές, ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθούν σε τεχνικό επίπεδο πλέον όλες οι εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι «η έστω και δειλή μετατόπιση του κ. Τόμσεν πως το ΔΝΤ μπορεί ενδεχομένως να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις προβλέψεις του κινείται σε μία θετική κατεύθυνση, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για παλινωδίες στο θέμα της διαπραγμάτευσης και υποστήριξε ότι πίσω από αυτές κρύβεται «το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, που παίρνοντας ξεκάθαρα τη θέση του ΔΝΤ και σε σύγκρουση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη θέλει να χρεώσει τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό επιχείρησε και ο κ. Μητσοτάκης τόσο κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο, όσο και κατά την προσπάθεια του να αρθρώσει αντιπολιτευτικό επιχείρημα την Παρασκευή στην Βουλή…».

Αρνητικός εμφανίστηκε ο κ. Τζανακόπουλος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (...) (σ.σ. μια συνεργασία) θα προϋπέθετε μια ριζική στροφή του ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να επιδιώκεται από την ηγεσία του».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν την κυβέρνηση σχολίασε ότι «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποκομμένη ούτε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε από την κοινωνία (...) Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης της, έχοντας μπροστά της μία συμφωνία με προοπτική».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, 12:09