Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

«Οι πληροφορίες μου λένε πως το ακίνητο της Κουμουνδούρου ανήκε στην οικογένεια του αειμνήστου Λεωνίδα Κύρκου», αποκάλυψε μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Από κει και πέρα και μέχρι σήμερα είναι εντελώς αδιαφανής και ως ένα βαθμό ύποπτος – από νομική άποψη- ο τρόπος με τον οποίο αυτό το ακίνητο έχει περιέλθει στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, αυτό που «έχουμε στα χέρια μας» είναι πως μέσα από μία σειρά δηλώσεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε καταγραφή στο περιθώριο της μερίδας της «Ελληνικής Αριστεράς» που υπήρχε στη δεκαετία του 1990, πως το σημερινό όνομα αυτού του κόμματος που είχε διαλυθεί, είναι «ΣΥΡΙΖΑ». Μ’ αυτό λοιπόν τον τρόπο δήθεν πέτυχαν ν’ αποκτήσουν τίτλο ιδιοκτησίας».

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Όλα αυτά τα πράγματα θα πρέπει να ελεγχθούν. Εγώ πιστεύω πως θα πρέπει να γίνει και δικαστική έρευνα γιατί είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός της χώρας, να δηλώνει συγκεκριμένα θέματα για τα οποία υπάρχει αμφίβολης σημασίας και αξίας, νομική μεταβίβαση ενός ακινήτου, από ένα πρόσωπο σ’ ένα άλλο. Για μένα είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα. Ταυτόχρονα συνδέεται και με μία σειρά από άλλες παραλείψεις όπως ότι το 2016 δηλώθηκαν αναδρομικά, όλοι οι φόροι. Κι αυτό πάλι είναι ύποπτο, καθώς φαίνεται πως η ιδέα ν’ αποκτήσουν το ακίνητο τους ήρθε το 2016. Ενώ μέχρι τότε –δηλαδή από τη δεκαετία του 1990 που ήταν υποθηκευμένο στην Ιωνική Τράπεζα, με δάνειο που είχε πάρει η «Ελληνική Αριστερά» και στη συνέχεια ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ που δημιουργήθηκε, το είχαν αφήσει από τότε μέχρι και σήμερα «μετέωρο», το ακίνητο από πλευράς ιδιοκτησίας».

Ο Βουλευτής ΝΔ Ηλίας, ανέφερε σχετικά: «Ξαφνικά λοιπόν εμφανίστηκε ν’ ανήκει στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς, -το επαναλαμβάνω και το τονίζω- να υπάρχει κανένας τίτλος ιδιοκτησίας. Γιατί πρέπει να ξέρουμε πως στα ακίνητα, η μεταβίβαση της κυριότητας γίνεται με σύμβαση, που εμείς οι νομικοί γνωρίζουμε πως θα πρέπει να είναι «αιτιώδης». Δηλαδή, θα πρέπει να γίνεται για κάποια συγκεκριμένη αιτία, που την προβλέπει ο νόμος. Αυτές οι αιτίες είναι περιορισμένες. Ή θα πρέπει να γίνεται η μεταβίβαση λόγω πωλήσεως ενός ακινήτου ή λόγω κληρονομιάς ή λόγω δωρεάς ή λόγω γονικής παροχής. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά. Υπάρχει θέμα και θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δάνειο στην Ιωνική

Στο θέμα του δανείου από την Ιωνική Τράπεζα, στάθηκε ο πρώην Υπουργός, χαρακτηρίζοντάς το, ως «πολύ σοβαρό». «Εάν λοιπόν και κατά πόσον ένα δάνειο 310.000.000 εκατ. δραχμών (αγορά επί δραχμής λόγω χρονολογίας, πριν το 2002) έχει εξοφληθεί στην Ιωνική Τράπεζα. Οι πληροφορίες που έχουν έως και σήμερα είναι πως δόθηκε έναντι της εξόφλησης, ένα ποσό της τάξεως των 100.000.000 και … εκατομμυρίων δραχμών, και, τα υπόλοιπα ή έχουν κουρευτεί ή έχουν χαριστεί. Ειδικά λοιπόν για το ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός – γιατί έχει «το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» – εάν και κατά πόσον αυτή η αριστερά είναι «η ηθική αριστερά» ή είναι «οι πολλές δοκιμασίες και αμαρτίες περί πεσούσα πλέον αριστερά».

Στο σημείο αυτό ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, εξήγησε πως κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει επίσης να ερευνηθεί. «Εγώ προσωπικά ζήτησα από την επιτροπή στην οποία μετέχει και ο κ. Γεωργαντάς, να μας προσκομιστεί εξοφλητική απόδειξη. Με παραπλάνησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής λέγοντάς μου, πως μεταξύ των εγγράφων που κατατέθηκαν υπήρχε η εξοφλητική απόδειξη. Την αναζήτησε ο κ. Γεωργαντάς, όμως τέτοια απόδειξη δεν υπάρχει. Υπάρχει απλώς ένα ευχαριστήριο της Ιωνικής προς τον Πρόεδρο του Συνασπισμού. Αυτά τα πράγματα υπερβαίνουν κάθε όριο ηθικής των συναλλαγών στο εμπράγματο δίκαιο».

Χρέος

Ο κ. ΤΖαβάρας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και απαντώντας στο θέμα του χρέους που προτάσσει η Κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά: «Μετά την περίφημη διαπραγμάτευση οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης άφησαν τα πράγματα να κυλήσουν σε τέτοιο σημείο ώστε να τεθεί από την αρχή το ζήτημα του χρέους. Μάλιστα θυμίζω πως τον Ιούλιο του 2015, πλέον σταμάτησαν να ισχύουν οι δεσμεύσεις αφού η Ελλάδα είχε βρεθεί στα πρόθυρα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ευρωζώνη. Τότε λοιπόν, ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εξασφαλίσει πως θα παραμείνει στην Ευρωζώνη «λησμόνησε» τις δεσμεύσεις των εταίρων απέναντι στην προηγούμενη Κυβέρνηση και βεβαίως για έναν ακόμα λόγο, πως δεν ήθελε να δείξει πως είναι συνέχειά της. Παρόλο που στις δηλώσεις που είχε υπογράψει και το Φεβρουάριο του 2015 – όταν είχε πάρει τη λεγόμενη προθεσμία αλλά και τον Ιούλιο του 2015 – η πρώτη παράγραφος, είναι η ομολογία της αναγνώρισης της μεγάλης προσπάθειας που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στο νοικοκύρεμα του τόπου και στη δημοσιονομική προσαρμογή».

«Σήμερα, λοιπόν όταν έχει «ξεχάσει» πως το χρέος, είναι δυνατόν να κουρευτεί, εκλιπαρεί για μία αναδιάρθρωση. Αυτή άλλοτε τη λέει «απομείωση» και άλλοτε τη λέει «συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους». Αυτό βέβαια, είναι «κάτι» το οποίο θα πρέπει να γίνει. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: «Εάν το χρέος καταστεί βιώσιμο, θα καταστεί βιώσιμη και η Ελληνική Οικονομία;». Γιατί αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Η Κυβέρνηση λόγω της ανικανότητάς της, της ανεπάρκειάς της και κυρίως πλέον της πλήρους απόστασης που τηρεί από την κοινωνία και την κοινωνική πραγματικότητα, είναι ανίκανη να φτιάξει ένα «εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου» που θα βάλει την οικονομία σε λειτουργία, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να ισχύουν», υπογράμμισε.

Ο πρώην Υπουργός, κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συνέντευξής του, στο zougla.gr, μίλησε για την διαπραγμάτευση, τη δεύτερη αξιολόγηση, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών όπως διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός, τη σημερινή Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αυτή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ διαφορετική από τις «προηγούμενες ΝΔ». Είναι η πρώτη φορά που αυτή η παράταξη βάζει ως κεντρικό της σύνθημα ό,τι στο σημείο που έχουμε φτάσει «Ελπίδα δίνει μόνον η Αλήθεια». Δηλαδή, μόνον εάν πούμε την «Αλήθεια» στον ελληνικό λαό, αφού πρώτα τη γνωρίσουμε εμείς, τότε μόνον μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στην ιστορία του τόπου. «Αυτό» για μένα είναι το πρώτο μήνυμα που δίνει ο Κυριάκος. Το δεύτερο και σοβαρότερο είναι πως με τα πρώτα μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας, η μείωση όλου του επαχθούς συστήματος των εισφορών που έχουν επιβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και παράλληλα με «ελκυστική» φορολογική μεταχείριση των επενδυτών, θα αρχίσει μία σταθερή ανασυγκρότηση του τόπου ικανή να καταλήξει σε μία βιώσιμη ανάπτυξη».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τζαβάρα

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρές καταγγελίες από τη ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοροδιαφεύγει για τα γραφεία του στην Κουμουνδούρου!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, 22:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης