Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού που επλήγη από το κύμα κακοκαιρίας ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, από την έντονη βροχόπτωση επλήγη ιδιαίτερα ο Δήμος Θερμαϊκού, ενώ υπήρξαν πλημμύρες και στην περιοχή της Χαλάστρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού από χθες το απόγευμα. Εδώ επίσης βρίσκονται μηχανήματα των Δήμων Θερμαϊκού και Καλαμαριάς καθώς και ιδιωτικά οχήματα για τους καθαρισμούς του οδικού δικτύου. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν δημιουργηθεί μεγάλες λίμνες από νερό και έχει γεμίσει λάσπη η περιοχή από τον κεντρικό δρόμο ως τη θάλασσα.

»Η Πυροσβεστική δέχτηκε 250 κλήσεις και υπήρξαν πολλοί εγκλωβισμοί ανθρώπων σε διάφορα σημεία μέσα στη νύχτα. Έχουμε κλειστά οδικά δίκτυα και διακοπή του νερού. Οι προσπάθειές μας αυτήν τη στιγμή εστιάζονται στον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες λόγω της λάσπης. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, θα συνεχίσουμε τη διάνοιξη στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής» τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η κινητοποίηση από την πλευρά της Περιφέρειας και των δήμων είναι πολύ μεγάλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης