Το μήνυμα ότι μέσα από τις αξίες του ανθρωπισμού και με γνώμονα τη σταθερότητα πρέπει να αναζητούνται οι λύσεις, έστειλε από τα Ιωάννινα η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις της 25η Μαρτίου. «Η επανάσταση του 1821 εκπέμπει μέχρι σήμερα το μήνυμα ότι ένας λαός με βούληση μπορεί να τραβήξει την ιστορία προς τα μπροστά, να συντρίψει το παλιό και να αποδείξει στην πράξη πως καμία τυραννία δεν είναι ανίκητη», επισήμανε η υφυπουργός και συνέχισε:

«Έτσι και τώρα, σε μια κρίσιμη ώρα, καθώς γινόμαστε μάρτυρες μια γενικής αστάθειας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, υπερασπιζόμενοι την ειρήνη και προτάσσοντας τη σταθερότητα και τις άξιες του ανθρωπισμού, στο πλαίσιο των οποίων πρέπει να αναζητούνται οι λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Τζούφη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως ο αγώνας των σκλαβωμένων Ελλήνων είναι πάντα επίκαιρος, για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Με αναφορά στα λόγια του Ρήγα Φεραίου, «…εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή …»,τόνισε πως χρέος του καθενός από το μετερίζι του, είναι να υπερασπίζεται την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων στην Παιδεία, και πρόσθεσε: «Μετρώντας αντίστροφα πριν η χώρα ξεφύγει από το φαύλο κύκλο των μέτρων της λιτότητας, χαράσσουμε νέους δρόμους και με καταλύτη την εκπαίδευση, θέτουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση μιας δίκαιης αναπτυξιακής πολιτικής, με θετικό πρόσημο υπέρ του κόσμου της μάθησης και της εργασίας».

Η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα διανύει τα τελευταία μέτρα πριν από την έξοδο από τηνσκληρή επιτροπεία, ενώ επισήμανε πως ο λαός έχει καταβάλει σκληρές θυσίες, για την επίτευξη αυτής της στοιχειώδους οικονομικής ανεξαρτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης