Β. Κικίλιας για Τσίπρα: Έλεγε τα μεγαλύτερα ψέματα γελώντας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 13:49
Β. Κικίλιας για Τσίπρα: Έλεγε τα μεγαλύτερα ψέματα γελώντας
Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αιχμή τη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητα» και «εξοργιστικά» τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Παρακολουθήσαμε χθες τον κ. Τσίπρα να λέει, γελώντας, τα μεγαλύτερα ψέματα [...] Κοίταγε στα μάτια τούς Έλληνες και χαμογελώντας τούς σέρβιρε τα μεγαλύτερα ψέματα, τα οποία μπορούν να ειπωθούν.

Αυτό είναι ύβρις για έναν λαό που στενάζει, υπερφορολογείται και κλείνει κάθε μέρα τα μαγαζιά του, τις επιχειρήσεις του και είναι στο ταμείο ανεργίας και δεν βλέπει μέλλον» δήλωσε ο κ. Κικίλιας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε, «το να έρθει ένας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει κοροϊδέψει ασυστόλως τον λαό τα τελευταία τρία χρόνια και να μιλάει έτσι, είναι αδιανόητο, προσβλητικό και εξοργιστικό».

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως ο Πρωθυπουργός, πριν το 2015, έλεγε «αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ» και το πήγε στα 5.600, «μιλούσε για κατάργηση των μνημονίων και έφερε δύο ακόμα, υποσχέθηκε κατάργηση των πλειστηριασμών και ''κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη'', ενώ τώρα τα δίνει στα funds, μιλούσε για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο ΕΝΦΙΑ είναι εδώ και βασιλεύει, ενώ αύξησε τον ΦΠΑ παρά τις εξαγγελίες του για μείωση».

«Τα ψέματα έχουν και τα όριά τους. Όλο αυτό έχει εντυπωθεί, νομίζω, στη συνείδηση του Έλληνα, ότι δυστυχώς ο Πρωθυπουργός μας βαδίζει σε αυτό το μονοπάτι. Αυτό το οποίο δεν μπορεί να αντέξει άλλο η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικονομία και η χώρα, είναι να συμπαρασύρει κι όλους εμάς μαζί» συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Πρόσθεσε ακόμη πως «οι πολίτες πρέπει να σκεφθούν πόσο δίκιο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πριν από ένα χρόνο, μιλούσε για πολιτική αλλαγή και εκλογές». «Φανταστείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη χώρα σήμερα, αν είχε γίνει αυτό έναν χρόνο πριν, ή πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα, αν δεν είχαν ανατρέψει την προηγούμενη κυβέρνηση με κορμό την Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό, αν το 2014 και με μια πιστοληπτική γραμμή, βγαίναμε στις αγορές και επιστρέφαμε σε μια κανονικότητα» ανέφερε.

«Η χώρα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχασε τρία χρόνια» και η διακυβέρνησή τους «κόστισε 100 δισ. στην ελληνική οικονομία, 14,5 δισ. στα ελληνικά νοικοκυριά» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας ενώ εκτίμησε ότι «δεν ήρθε ακόμα το τέλος αυτής της τραγικής ιστορίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 13:55