Για αλόγιστη σπατάλη κοινοτικών και εθνικών πόρων εγκαλεί την κυβέρνηση ο αρμόδιος συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την πρόσληψη 80 συμβασιούχων για την απασχόλησή τους σε κέντρα υποδοχής προσφύγων – μεταναστών της Λάρισας.

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, το Δημόσιο προχώρησε σε προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίοι, μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, εγκρίθηκε να εργασθούν με οκτάμηνη σύμβαση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων – μεταναστών της περιοχής τους. Οι μισθοί των παραπάνω προσληφθέντων προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Όπως καταγγέλλεται, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προσφέρουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους, αφού δεν τους έχει δοθεί συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας. Και αυτό διότι, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών (στρατόπεδο “Ευθυμιόπουλου”) για το οποίο προσελήφθησαν, έχει κλείσει από το καλοκαίρι, προκειμένου να τοποθετηθούν οικίσκοι και οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί προσωρινά στο Κυψελοχώρι» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε πως για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση λειτουργεί χαοτικά και χωρίς σχέδιο, σκορπίζοντας τους διαθέσιμους πόρους.

«Ρωτούμε, εάν υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις σε περιοχές της χώρας και καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν. Θα το πράξουν;Για πόσο ακόμα θα συνεχίσουν να σπαταλούν αλόγιστα κοινοτικούς και εθνικούς πόρους;» επεσήμανε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης