Β. Λεβέντης: Δεν έχουμε σχέδιο για την τουρκική προκλητικότητα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 05:05
Β. Λεβέντης: Δεν έχουμε σχέδιο για την τουρκική προκλητικότητα
«Για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης. Κανένας δεν πρόκειται να μας βοηθήσει, αν οι Τούρκοι προκαλέσουν στην Κύπρο» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε τον φόβο «μήπως και δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο. Έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή και δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να δημιουργήσουν τετελεσμένα και σίγουρα από τα κοιτάσματα θα θέλουν να πάρουν τα μισά. Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα προτού δημιουργηθούν προβλήματα».

Για το θέμα της πΓΔΜ πρότεινε «να γίνει σοβαρή διπλωματία με ανταλλάγματα και κίνητρα προς τα Σκόπια για να δεχθούν να αφήσουν τις αλυτρωτικές τους βλέψεις και να μην υπάρχει καθόλου το όνομα της Μακεδονίας. Οι εθνικοί στόχοι δεν εγκαταλείπονται και είναι εθνική υπόθεση το όνομα των Σκοπίων. Δεν χαρίζουμε το όνομα σε κανέναν».

Αναφορικά με τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν από την Ένωση Κεντρώων ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε: «Οι δύο βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα είχαν και οι δύο τοποθετηθεί πρώτοι στη λίστα από τα χεράκια μου. Προσπαθούν με τον τρόπο τους να γδάρουν την Ένωση Κεντρώων, εγώ όμως είμαι της πρωτογενούς πολιτικής σχολής, πόρτα - πόρτα έχτισα το κόμμα και είμαι σκληρό καρύδι, αντέχω».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, απάντησε: «Αν διώξει η Φ. Γεννηματά όλα τα βαρίδια και τους ξοφλημένους που έφεραν την καταστροφή στη χώρα, ναι, το συζητώ να μιλήσουμε».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 05:05