Β. Λεβέντης: Ο Τσίπρας υπογράφει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 14:36
Β. Λεβέντης: Ο Τσίπρας υπογράφει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία
Την άποψη ότι «ο πρωθυπουργός εξαπάτησε τους ψηφοφόρους για να παραμείνει στην εξουσία» εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξή  ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε: «Ζητώ μια "συγγνώμη" από τον Τσίπρα». Ενώ συμπλήρωσε  ότι πρόκειται για τη λέξη που δεν άκουσε από τον πρωθυπουργό «όταν χρησιμοποίησε τη λέξη “αυταπάτη” για να σκεπάσει όσα απέκρυψε προεκλογικά από τον λαό».

Ο κ. Λεβέντης, ερωτηθείς σχετικά με την «πρόβλεψή» του περί διενέργειας εκλογών που διαψεύστηκε, υποστήριξε: «Μια σοβαρή κυβέρνηση, όταν δεν μπορεί να υπογράψει παράλογες απαιτήσεις, φεύγει. Αν δεν είναι σοβαρή, υπογράφει τα πάντα και μένει. Πού να προβλέψω ότι ο Τσίπρας είναι ξεβρακώστρας και υπογράφει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία;» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «εξυπηρετικό για τους δανειστές κι επικαλέστηκε γι αυτό τις πρόσφατες θέσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ υπέρ του Έλληνα πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι είναι προσβλητικές για τη χώρα.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ έγινε κι αυτός γελοίος. Σταθερότητα εννοεί να ξεβρακωνόμαστε και να τα υπογράφουμε όλα. Γι αυτό είναι εξυπηρετικός ο Τσίπρας» είπε ο κ. Λεβέντης και επανέλαβε τις θέσεις του για οικουμενική κυβέρνηση, επικαλούμενος τη Γερμανία, όπου υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας.

«Ενώ εδώ έχουμε νταβατζήδες κι εξουσιομανείς» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως δεν έχει νόημα να αλλάζουν κυβερνήσεις για να είναι «κλητήρες των ξένων».

Τέλος, ο κ. Βασίλης Λεβέντης έκανε σαφές ότι «η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα διαμαρτυρόμενο, όχι κόμμα διαμαρτυρίας» και τόνισε ότι από τότε που μπήκε στη Βουλή, όλοι κοιτούν το κέντρο.

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, προέβλεψε ότι δεν θα φτάσουν ενωμένοι μέχρι το τέλος, καθώς διαφωνούν στη διαδικασία που έχει πολιτική ουσία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 14:36