Καλεσμένος στην εκπομπή «Έχω Θέμα» στη Zougla Tv ήταν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου ο Βασίλης Πριμικήρης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ..

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες ενώ παράλληλα οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς τον κ. Πριμικήρη και να πάρουν απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημαντικότερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο»

Στην ερώτηση αν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις ο κύριος Πριμικήρης δήλωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Όμως για ένα κόμμα της Αριστεράς η σημαντικότερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο. Είναι βέβαια ένα σημαντικό εργαλείο για τη δουλειά μας, δεν είναι όμως το κυρίαρχο. Οι δημοσκοπήσεις, συμπλήρωσε δείχνουν τάσεις, προς τα πού δηλαδή πάνε τα πράγματα και τον τελευταίο καιρό βλέπουμε και το προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από αυτές».

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μιλά για μία κυβέρνηση όχι για δικομματισμό»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Πριμικήρης αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος που ανήκει δηλώνοντας ότι «οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μιλάνε ξεκάθαρα για μία κυβέρνηση, σε αντίθεση και σε ρήξη με το σάπιο δικομματικό σύστημα Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ, με κέντρο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και με τις άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση».

«Στόχος μας είναι να πέσει η κυβέρνηση»

Το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δήλωσε ότι «η υπάρχουσα κυβέρνηση θέλουμε σαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α να ηττηθεί όχι μόνο πολιτικά αλλά να ηττηθεί πρώτα από όλα στην κοινωνία, να ωριμάσει δηλαδή μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα διώξει και θα ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση. Στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση παρόλο που αυτοί θα είναι γατζωμένοι στις θέσεις τους μέχρι και την τελευταία στιγμή και θα παλέψουμε μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη.

«Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχουμε πρόβλημα επικοινωνιακό»

«Για μας οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος, όμως όταν επικοινωνείς με το λαό πρέπει να είσαι καθαρός, δεν μπορείς να λες “ναι μεν, αλλά”. Αναγκάστηκαν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μάλιστα και ο κύριος Τσίπρας να πουν ότι θα σκίσουν στο Σύνταγμα το μνημόνιο και θα το κάνουμε με όποιο κόστος. Πρέπει να λέμε στο λαό τι προτείνουμε και εδώ θα παραδεχτώ ότι έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας», ανέφερε.

«Θα καλούμε το Κ.Κ.Ε. σε κοινή δράση»

Στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν το Κ.Κ.Ε με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο κύριος Πριμικήρης δήλωσε ότι «εμείς θα κάνουμε τη λεγόμενη πολιτική της ενωτικής επιθετικότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίζουμε, παρά τις αντιδράσεις και τις τοποθετήσεις που κάνει το Κ.Κ.Ε., να το καλούμε σε κοινή δράση όχι σε ενότητα».

«Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο»

«Για την αριστερά ο εκλογικός νόμος ποτέ δεν ήταν φετίχ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα δρώμενα στον ελληνισμό της διασποράς. Είμαστε λοιπόν υπέρ του να δοθεί η ψήφος στους Έλληνες της διασποράς», τόνισε το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι «σε ό,τι αφορά τη ψήφο των μεταναστών, για θέματα που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και με την ίδια την ύπαρξή τους και την αφομοίωσή τους, βεβαίως και να έχουν δικαίωμα ψήφου όμως το πράγμα διαφοροποιείται για τις βουλευτικές εκλογές».

«Θα έρθουν και άλλα μέτρα»

Πεποίθηση του κ. Πριμικήρη είναι ότι θα έρθουν νέα μέτρα όπως δήλωσε, τονίζοντας ότι «αν δεν ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση ως λαός και όχι μόνο ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τελειωμός στις δυστυχίες δεν θα υπάρξει και για αυτό είναι πολύ κοντινό το τέλος τους».

Ο κύριος Πριμικήρης τοποθετήθηκε και για τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δίνουν 55% στον Ηλία Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθηνών λέγοντας ότι «είναι δυνατόν να αφήσουμε έναν Κασιδιάρη να έχει 55% στην Αθήνα; Έχω εμπιστοσύνη στην αντιφασιστική και αντιναζιστική ωριμότητα του αθηναϊκού και ελληνικού λαού». Παράλληλα τοποθετήθηκε και για το Βασιλιά Κωνσταντίνο δηλώνοντας ότι «είναι καλύτερα να μείνει σε ένα σπίτι, να πηγαίνει super market και να ζει όπως ο λαός».

«Ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ»

Ένα από τα θέματα που αναπτύχθηκε στη συνέντευξη ήταν και αυτό του βασικού μισθού. ο κύριος Πριμικήρης δήλωσε ότι θα πάνε τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ και αυτό θα το κάνουν με την εξής διαπραγμάτευση, «πρώτα θα πούμε στους δανειστές ότι από αυτά που σας χρωστάμε, θα δούμε ποιο είναι το επαχθές χρέος και το μεγαλύτερο μέρος από αυτό δεν θα σας το πληρώσουμε».

Τέλος, τοποθετήθηκε και σε ότι αφορά την έξαρση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, για το θέμα της ανεργίας αλλά και για τη βουλευτική αποζημίωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης