Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ «βαθιά ασέβεια στις θυσίες, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού».

Μιλώντας σε πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνουν την προσπάθεια οργάνωσης του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και θα μετέχουν εκ μέρους του κόμματος στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή, ο κ. Βενιζέλος πραγματοποίησε «άνοιγμα» προς κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, προς τους ενεργούς πολίτες, καθώς επίσης και προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια εν όψει του συνεδρίου της και των προσυνεδριακών διαδικασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επειδή είμαστε υπεύθυνοι θεσμικά αλλά όχι αφελείς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε άλλο ενδεχόμενο» τόνισε και ζήτησε σεβασμό στους θεσμούς με αφορμή την προεδρική εκλογή, προσθέτοντας ότι το θέμα θα καταστεί επίκαιρο όταν έρθει ο χρόνος με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας μιας «νοσηρής» κατάστασης και «ανιστόρητης» συζήτησης σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την προεδρική εκλογή ως «όχημα αστάθειας».

«Τα παιχνίδια με τους θεσμούς που δυστυχώς τα ‘χουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, πληρώνονται τελικά» πρόσθεσε και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει «αυτή η ανιστόρητη συζήτηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για «φεστιβάλ ανευθυνότητας, παροχολογίας», για στιλ «του Μαυρογυαλούρου», του «δώσε κι εμένα μπάρμπα», που, όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτει κάτι «ενδόμυχο» για τον ΣΥΡΙΖΑ, την έλλειψη πίστης ότι μπορεί να κληθεί σύντομα να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, «γιατί αν είχαν τη βεβαιότητα ότι θα κληθούν να εφαρμόσουν έστω κατ’ ελάχιστο αυτά που υπόσχονται, θα ήταν φειδωλοί».

Όσον αφορά στο «λεφτά υπάρχουν» επεσήμανε ότι αυτό είχε ειπωθεί τότε σε άλλα συμφραζόμενα και σε άλλες συνθήκες, για να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι αυτός είναι τώρα που «τα δίνει όλα», αναφέροντας «Αλέξη δώσ΄ τα όλα» και επικρίνοντάς τον ότι δεν μίλησε καθόλου για διαρθρωτικές αλλαγές, νέο παραγωγικό μοντέλο, σύγχρονο κράτος.

«Αυτοί που επαγγέλλονται το νέο έρχονται και παρουσιάζονται ως συνεχιστές της χειρότερης εκδοχής της μεταπολιτευτικής φαυλότητας» σημείωσε.

Σχετικά με τις θέσεις που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με το χρέος τόνισε ότι με αυτά που ανέφερε «τινάζεται η μπάνκα στον αέρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ουσιαστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προτείνει να μπούμε για δεκαετίες στην απόλυτη εξάρτηση από το ΔΝΤ και την τρόικα, να γίνουμε μια χώρα χωρίς ανεξαρτησία, χειραφέτηση και ουσιαστική ισοτιμία».

«Οι εταίροι μας δεν θέλουν να βοηθήσουν τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, αλλά θα υποκύψουν στη γοητεία του ευρωσκεπτικισμού;» διερωτήθηκε σκωπτικά.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης