Βάιντμαν: Η μετανάστευση αποτελεί ευκαιρία για τη Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 14:10
Βάιντμαν: Η μετανάστευση αποτελεί ευκαιρία για τη Γερμανία
Ως ευκαιρία «βλέπει» την μετανάστευση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν και προειδοποιεί ότι το Βερολίνο, αν και σήμερα βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση, πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον.

«Λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, η Γερμανία χρειάζεται επιπλέον εργατική δύναμη, προκειμένου να διατηρήσει την ευημερία της. Η μετανάστευση προσφέρει μια ευκαιρία. Και αυτή θα είναι τόσο μεγάλη, όσο επιτυχώς καταφέρουμε οι άνθρωποι που θα μείνουν εδώ να ενταχθούν στην κοινωνία και στην οικονομία», δηλώνει ο κ. Βάιντμαν στην Sueddeutsche Zeitung.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο την οικονομική κατάσταση της χώρας του, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης επισημαίνει ότι η ανάπτυξη δεν είναι αυτονόητη και «δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού». Προειδοποιεί επίσης για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή η τωρινή κατάσταση να τελειώσει και ζητά περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Επαναλαμβάνοντας την κριτική του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Βάιντμαν τονίζει ότι «όλο αυτό το φθηνό χρήμα δεν μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη και κρύβει με την πάροδο του χρόνου όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την χρηματοοικονομική σταθερότητα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 14:10