Βαν Ρομπάι: Αναγκαία για όλους τα μη δημοφιλή μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 14:17
Βαν Ρομπάι: Αναγκαία για όλους τα μη δημοφιλή μέτρα
Η επιβίωση του ευρωπαϊκού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου θα απαιτήσει τη λήψη «μη δημοφιλών μέτρων» την ώρα που ο «κυρίαρχος λαϊκισμός» καθιστά δύσκολη την υιοθέτηση τέτοιων μέτρων.

Αυτό εκτιμά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς»

«Το ευρωπαϊκό μοντέλο δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη και η Ευρώπη δεν μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στον κόσμο χωρίς περισσότερη οικονομική ευρωστία» ανέφερε ο Βαν Ρομπάι.

Όμως «ο μεγάλος κίνδυνος, είναι ο κυρίαρχος λαϊκισμός και, κατά συνέπεια, η ανυπαρξία δέσμευσης στην Ευρώπη. Ο λαϊκισμός καθιστά δύσκολη την υιοθέτηση των μέτρων που είναι απαραίτητα για το μέλλον της Ευρώπης. Όταν βλέπω την οικονομική ατζέντα, τις δημοσιονομικές προκλήσεις ... βλέπω ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέσα στα επόμενα χρόνια μέτρα που δεν θα είναι δημοφιλή» πρόσθεσε.

«Στα επόμενα χρόνια δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι δημοφιλείς» συνέχισε ο Βαν Ρομπάι, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις αυτές.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 14:17