Βαρδαλής (ΚΚΕ): Ψίχουλα Τσίπρα και Μητσοτάκη για να εξαπατήσουν τον λαό και να συνεχίσουν την ίδια πολιτική

Βαρδαλής (ΚΚΕ): Ψίχουλα Τσίπρα και Μητσοτάκη για να εξαπατήσουν τον λαό και να συνεχίσουν την ίδια πολιτική
«Δίνουν κάποια ψίχουλα με σκοπό να εξαπατήσουν τον λαό και να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που είναι σε όφελος του κεφαλαίου», δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» για τα προγράμματα που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.

«Μιλάμε σε μια περίοδο που ουσιαστικά είναι προεκλογική», είπε ο κ. Βαρδαλής, εκτιμώντας πως οι ομιλίες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη έδειξαν «την ανάγκη τους να συνεχιστεί η ίδια πολιτική και μετά την τυπική λήξη των μνημονίων, που θα φέρνει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Έχουμε έστω και αυτή την ανεμική ανάπτυξη και υπάρχει ανάγκη εξαπάτησης του λαού κι ενόψει των εκλογών και ενόψει των εξελίξεων κυρίως στη βάση της κοινωνίας όπου μεγαλώνει η αγανάκτηση [...] Εξαγγελίες υπήρχαν και για φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, διάφορα κίνητρα και διευκολύνσεις στους επενδυτές», επισήμανε. Παρατήρησε δε ότι «όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, παρά την τυπική λήξη των μνημονίων, θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται».

«Πασχίζουν να βρουν πού διαφέρουν δηλαδή, γιατί ουσιαστικά στα κρίσιμα ζητήματα, στις διευκολύνσεις συνολικά του κεφαλαίου, στην εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων, στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε αυτά όλα συμφωνούν, αυτό είναι το κύριο. Και ρίχνουν κάποια ψίχουλα, για να κάνουν συνένοχο τον λαό, να τον ενσωματώσουν στους στόχους που έχει το μεγάλο κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να στηρίξουν αυτή την πολιτική, γι' αυτό δίνουν αυτά τα ψίχουλα».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη δυνατότητα να μην εφαρμοστεί η νομοθετημένη περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019 ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε: «Τι συζητάμε τώρα; Αν θα διαπραγματευτούν καλά ή άσχημα να μην περικοπούν κι άλλο οι συντάξεις; Ο ένας έκοψε 10-12 φορές τις συντάξεις, ο άλλος τα ίδια και τώρα λένε ποιος θα είναι ο πιο καλός που δεν θα κόψει τις συντάξεις; Έλεος!»

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει το ΚΚΕ αν θα έλθει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ στο ελληνικό κοινοβούλιο προς κύρωση, ο κ. Βαραδαλής απάντησε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει τη στάση μας εδώ και χρόνια, αλλά και για το συγκεκριμένο ζήτημα πάρα πολύ έγκυρα. Τη συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε. Γιατί; Είμαστε ξεκάθαροι. Πρόκειται για μία συμφωνία που εντάσσεται στο πλαίσιο της ένταξης στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ και συνολικά των δυτικών Βαλκανίων και αργότερα στην ΕΕ. Υπάρχει τέτοια ανάγκη που πηγάζει από τους τεράστιους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή, για να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της περιοχής, τους δρόμους περάσματος τόσο της ενέργειας, όσο και των εμπορευμάτων. Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 12:25