Την οδύνη του για τον θάνατο του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου και μιας γυναίκας, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στο Παλαιό Φάληρο, εκφράζει ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο του Αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου και της άτυχης γυναίκας, σε πυρκαγιά στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ο θάνατος του 33χρονου πυροσβέστη κατά τη διάρκεια του καθήκοντος καταδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο το βαρύ φορτίο που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας για την προστασία του πολίτη, επαναφέρει στο προσκήνιο με οδυνηρό τρόπο τον ιδιαίτερα επικίνδυνο χαρακτήρα του λειτουργήματός τους και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο απαραίτητη είναι η θέσπιση κανονισμού υγιεινής και ασφάλειας για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένεια του πυροσβέστη. Επίσης οφείλει να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνική στήριξη στο προσωπικό του ΠΣ, που επιχειρεί σε επικίνδυνο και κάθε φορά διαφορετικό περιβάλλον για την υπεράσπιση της περιουσίας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος» προστίθεται.

«Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην έκδοση του ΠΔ, που προβλέπεται τόσο στον Ν. 4249/2014 όσο και στον Ν.3850/2010, σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων προστασίας της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στο Παλαιό Φάληρο
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014, 00:50

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης