Είναι θεμιτό ένας βουλευτής να κατακρατεί χρήματα των υπαλλήλων του ως οικονομική ενίσχυση στο κόμμα, και, όπως καταγγέλουν, να καταλήγουν στον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του;

Ο Αστέριος Ροντούλης είναι βουλευτής του κόμματος ΛΑΟΣ και εκλέγεται στο νομό Λαρίσης. Στο πολιτικό γραφείο του στη Λάρισα απασχολεί οκτώ αποσπασμένους υπαλλήλους. Δύο αστυνομικούς που τον ακολουθούν στις μετακινήσεις του, μία δικηγόρο και πέντε υπαλλήλους γραφείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως ο βουλευτής φέρεται να συμφώνησε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με τους συνεργάτες του, να παρακρατείται το ποσό αποζημίωσης για τα οδοιπορικά τους, ως οικονομική ενίσχυση προς το κόμμα.

Περιέργως, τα χρήματα αυτά κατετίθεντο στον τραπεζικό λογαριασμό του αδελφού του βουλευτή, Αριστείδη Ροντούλη. Το ποσό που παρακρατήθηκε από τους υπαλλήλους  ανέρχεται στις 60.000 ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπαντάνα Μιλίτσα, δασκάλα στο επάγγελμα, πρώην υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του βουλευτή, κατήγγειλε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, πως τα χρήματα που κατατέθηκαν στο λογαριασμό του αδελφού του βουλευτή, ποτέ δεν έφθασαν στο κόμμα. 

Απευθυνθήκαμε στο βουλευτή Αστέριο Ροντούλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι εκτελούσε εντολές του κόμματος και του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και πως συγκέντρωνε τα χρήματα, για να τα προσκομίσει στο τέλος του έτους στο ταμείο του κόμματος. Τελικά, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι αυτά τα χρήματα προσκομίστηκαν στο κόμμα.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στον οποίον απευθυνθήκαμε, αφήνει επίσης ακάλυπτο το βουλευτή. Συγκεκριμένα, στην επίσημη απάντηση του κόμματος του ΛΑΟΣ επισημαίνεται πως, παρά το γεγονός ότι η πρόθεση του βουλευτή ήταν θεμιτή και στόχευε στην οικονομική ενίσχυση του κόμματος, εν τούτοις η διαδικασία που επέλεξε, δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν που έχει θεσπιστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης