«Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Deutsche Welle, προσθέτοντας ότι «δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα προηγούμενων κυβερνήσεων που έκαναν προτάσεις και έδιναν υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να τις εκπληρώσουν».

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης άπαξ διά παντός» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως η Αθήνα έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην πρότασή των 47 σελίδων που κατέθεσε στους θεσμούς, δείχνοντας έμπρακτα την επιθυμία της για επίτευξη συμφωνίας. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές. Έχει υπαναχωρήσει από πολλές προεκλογικές της υποσχέσεις μόνο και μόνο επειδή διακατέχεται από τη μεγάλη επιθυμία να επιτύχει μια συμφωνία, ώστε να αποκατασταθεί εκ νέου η Ελλάδα ως ένα κανονικό κράτος εντός της Ε.Ε.» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την αναβολή πληρωμής της τελευταίας δόσης προς το ΔΝΤ ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα απέδειξε τους τελευταίους τέσσερις μήνες ότι έχει επαρκή ρευστότητα για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, επισημαίνοντας επίσης πως «για την αποπληρωμή των δανείων διατέθηκε πάνω από το 14% του ΑΕΠ, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης