«Δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας στο εγγύς μέλλον» είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με προδημοσίευση, ο Γ. Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ περιγράφει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ως «με διαφορά» την εξυπνότερη πολιτικό σήμερα στην Ευρώπη, για τον Γερμανό ομόλογό του εκτιμά ότι είναι «ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία, ένας πιστός ευρωπαϊστής και βαθιά φεντεραλιστής», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι Γερμανοί είναι οι «καλύτεροι Ευρωπαίοι από τους Γάλλους και τους Έλληνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά την κριτική, ο Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Λέει ότι “αν ένα χρέος δεν μπορεί πλέον να εξοφληθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα χρέους” και ότι για αυτό “θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί όλα τα πιθανά ονόματα” καθώς και η γερμανική και η ελληνική γλώσσα είναι πολύ ευρηματικές. “Το αποφασιστικό είναι ότι τα ελληνικά χρέη, στο εγγύς μέλλον δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν” δηλώνει» επισημαίνει το περιοδικό.

Ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ασκεί κριτική στην κατάσταση της δημοκρατίας στην Ευρώπη. «Αν στην Ευρώπη υποφέρουμε από ένα έλλειμμα, αυτό είναι το έλλειμμα δημοκρατίας» δηλώνει και προσθέτει ότι «τους θεσμούς, οι οποίοι αποφασίζουν για τις τύχες των ανθρώπων, τους αλλάζουμε σε ζώνες χωρίς δημοκρατία» και «από αυτό επωφελούνται οι μαύρες δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Eπίσης αποκάλυψε ότι και ο ίδιος χτυπήθηκε από την κρίση με αποτέλεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ το 2011 δέχθηκε απειλές όταν βοηθούσε κάποιους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν συγκεκριμένα τραπεζικά σκάνδαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με είχαν απειλήσει τηλεφωνικά με το παιδί μου και ότι θα έπρεπε να σταματήσω την έρευνα. Δε φοβήθηκα ποτέ και δεν έμαθα ποιοι ήταν πίσω από αυτές τις απειλές», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης