Βαρουφάκης: Kατεβαίνω στις εκλογές, θα καταθέσω τα πρακτικά του Eurogroup

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 19:34
Βαρουφάκης: Kατεβαίνω στις εκλογές, θα καταθέσω τα πρακτικά του Eurogroup
Στην ανακοίνωση ότι σύντομα θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Eurogroup στα οποία συμμετείχε προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ προανήγγειλε τη συμμετοχή του DiEM25 στις επόμενες ελληνικές εθνικές εκλογές, με μορφή που θα καθορίσουν τα μέλη του.

«Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα συμβούλια της Ευρώπης πρέπει να καταγράφονται και να είναι προσβάσιμα στους ευρωπαίους πολίτες. Αυτό αποτελεί και καμπάνια του DiEM25» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών του thepressproject.gr.

Και πρόσθεσε:

«Στις συνεδριάσεις του Eurogroup που παρευρέθη προσωπικά -και ίσως να ήμουν ο μόνος- σεβάστηκα την εμπιστευτικότητα μη δημοσιοποιώντας τι ειπώθηκε παρά τις διαρροές από πλευράς της τρόικας που ήταν συχνά τοξικές και ψευδείς. Σύντομα στο πλαίσιο της εξιστόρησης του θρίλερ της «άνοιξης της Αθήνας» θα καταθέσω την άποψή μου για το τι συνέβη και θα καταθέσω και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων».

Ο Γ.Βαρουφάκης ανακοίνωσε επίσης ότι «το DiEM25 είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα. Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, 19:50