Κάθετα αρνητική απάντηση σε σενάρια ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, έδωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνοντας ότι: «Μας θέλουν στο «όλοι μαζί» γιατί επιδιώκουν την διάλυση του ΜέΡΑ25, μας θέλουν ως μία συνιστώσα τους για να γίνουν εκείνοι υπουργοί. Όσο είμαι εδώ, ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα δώσουμε σε καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ».

Λίγο πριν κλείσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γ. Βαρουφάκης πήρε τον λόγο για να τοποθετηθεί στο θέμα αυτό. Τόνισε ότι πρώτο το ΜέΡΑ25 είχε «καλέσει σε παλλαϊκή συστράτευση εναντίον του μνημονίου, εναντίον του επιτελικού κράτους, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας του Μητσοτάκη». Απάντηση «από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία», είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, ούτε από το ΚΙΝΑΛ, ούτε από το ΚΚΕ. Η απάντηση ήρθε μετά από την Κουμουνδούρου με το «πάμε όλοι μαζί» προοδευτική συγκυβέρνηση και με το ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βαρουφάκης αποσαφήνισε επίσης ότι «μας ζητάνε να λέμε ότι η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει χωρίς ρήξη με την Τρόικα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών του Ιουλίου έκανε ακόμα και την παραγγελία για τις κάμερες που θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των διαδηλωτών στους δρόμους. Μας λένε ότι αυτό είναι η ενηλικίωση της Αριστεράς. Στο «όλοι μαζί» λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ εμείς απαντάμε ΟΧΙ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης