Βαρουφάκης σε Die Zeit: H ανάλυση του Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι λανθασμένη

Βαρουφάκης σε Die Zeit: H ανάλυση του Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι λανθασμένη
Επίθεση κατά του Γερμανού ομόλογού, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε μέσω συνέντευξής του  στην εβδομαδιαία Die Ziet ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα για τα όσα δήλωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.

«Δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους βόρειους Ευρωπαίους, να επιτευχθεί μια συμφωνία με ένα κίνημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης στην εβδομαδιαία εφημερίδα.Όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει λάθος ανάλυση για την Ελλάδα ο Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης απάντησε: «Ναι, κάνει» για να εξειδικεύσει το «κατηγορώ» του: «Ο Σόιμπλε βάζει τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τους Έλληνες στο ίδιο σακί, δεδομένου ότι αντανακλά το χαρακτήρα όλων των Ελλήνων για αντίσταση».

Όσο για τις συνομιλίες του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Βαρουφάκης τονίζει: «Είναι απογοητευτικό ότι μπορούμε να μιλάμε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο ο ένας με τον άλλο. Τα επιχειρήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από την σχετική εξουσία. Με λίγα λόγια: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αντικαταστήσει τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική ισχύ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 12:28