Βαρουφάκης: «Συστράτευση με όσους αρνούνται να είναι πελάτες κομμάτων»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 17:00
Βαρουφάκης: «Συστράτευση με όσους αρνούνται να είναι πελάτες κομμάτων»

Πρόσκληση συστράτευσης προς όλους τους πολίτες που αρνούνται να είναι πελάτες κομμάτων, τα οποία, έχοντας υποταχθεί στο «Ναι σε όλα», ακόμα και σε πράγματα με τα οποία διαφωνούν, αναγκάζονται να επιδίδονται σε μια άσχημη, στείρα κοκορομαχία, απηύθυνε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μιλάμε για συστράτευση, ούτε χρησιμοποιούμε πολεμικές αλληγορίες επειδή αυτός ο λαός έχει υποφέρει πολύ από την διχόνοια, έχει χάσει πολλά επιδιδόμενος σε εμφύλιους. Εμείς απλά απευθυνόμαστε στους πολίτες να συμπορευτούμε στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης», πρόσθεσε. 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΜέΡΑ25 έχει ήδη αναδειχθεί στον «μαγνήτη» της ρεαλιστικής ελπίδας που τόσο έλειψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Από την Κυριακή το βράδυ περπατάμε στους δρόμους και βλέπουμε για πρώτη φορά από το 2015 το χαμόγελο να έχει επιστρέψει στο πρόσωπο ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχει. Πράγματι, αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα. Αυτό μας δημιουργεί ένα μεγάλο καθήκον, το καθήκον να γίνει το ΜέΡΑ25 ο πυρήνας μεγάλης συμπόρευσης πολιτών στην βάση κοινού προγράμματος, στην βάση ενός κοινού πολιτικού πολιτισμού. Μετά το σημερινό κάλεσμα το σημερινό πολιτικό σκηνικό θα έχει αλλάξει» ανέφερε επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Είπε πως η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος υπέρ της τελικής Παλινόστησης της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει βασικές του θέσεις, οι πόρτες του ΜέΡΑ25 είναι ανοικτές. 

Σε ερώτηση για το αν το κάλεσμά του σε συμπόρευση απευθύνεται και σε πρώην συντρόφους του, όπως τη ΛΑΕ ή την Πλεύση Ελευθερίας ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συμπράξεις κορυφής και οι συμφωνίες διανομής θέσεων. 

«Η ΛΑΕ έχει μια θέση με την οποία αναφέρεται σε έξοδο από το Ευρώ. Δεν είμαι υπέρ του Grexit ούτε υπέρ του Brexit. Εμείς είμαστε ευρωπαίοι διεθνιστές. Θα έπρεπε να μην έχουμε μπει στο ευρώ αλλά η έξοδος έχει μεγάλο κόστος. Είμαστε στο ευρώ και θελουμε να μείνουμε στο ευρώ υπό τους όρους που θέτουμε» είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στις ερχόμενες εκλογές, είπε ότι το ΜέΡΑ25 θα κατεβάσει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 17:15