«Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να σπείρεις τον φόβο σε ένα άλλο δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη την οποία οραματιζόμαστε» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε νέα συνέντευξη του, στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «El Paίs».

«Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να σπείρεις τον φόβο σε ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία υπογράψαμε, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου αγωνίστηκαν να δημιουργηθεί» υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τόνισε: «Θα πρέπει να ανακτήσουμε την αίσθηση του να είναι κανείς Ευρωπαίος και να βρούμε τρόπους να ξαναδημιουργήσουμε το όνειρο του συνδυασμού της ευημερίας με τη δημοκρατία».

«H ιδέα ότι ο φόβος και η απέχθεια πρόκειται να δημιουργήσουν τη νέα Ευρώπη είναι μια ιδέα που θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μια μεταμοντέρνα δεκαετία του 1930 και πιστεύω ότι ο λαός της Ισπανίας και οι άνθρωποι στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς τι τους έκανε η δεκαετία του 1930» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία και αν οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα επηρεάσουν το εκλογικό σώμα, ο πρώην υπουργός είπε: «Νομίζω ότι ο ισπανικός λαός πρέπει να δει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ισπανία και να κρίνει τι χρειάζεται για την κοινωνία του, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κίνδυνος να γίνετε Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα γίνει πραγματικότητα, εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν στην Ελλάδα» σημείωσε με νόημα.

Πηγή: Στο Κόκκινο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης