«Είμαστε εδώ να στηρίξουμε την ανάπτυξη της περιφέρειας» επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Μανόλη Σκαντζό, κατά την απογευματινή του επίσκεψη στο Παράλιο ‘Αστρος, όπου είδε από κοντά τα έργα επέκτασης του λιμένα Παραλίου, ευχόμενος να ολοκληρωθούν σύντομα κι επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό, ο οποίος αναβαθμίζεται σε Λιμενικό Τμήμα, στα πλαίσια του «Λιμενικού Καλλικράτη», όπως χαρακτήρισε ο υπουργός την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας για τα λιμενικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παράλιο ‘Αστρος σημείωσε ότι, «το έργο αυτό σημαίνει πολλά για την ναυτιλία και τον τουρισμό. Είναι ένα έργο σημαντικό, γιατί αποκτά η Αρκαδία μια μαρίνα, αποκτά χώρο φιλοξενίας σκαφών αναψυχής κι επειδή έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, μέσα από πολλές παρεμβάσεις ιδιαίτερα νομοθετικές σε σχέση με τη λειτουργία των σκαφών αναψυχής, θέλουμε να υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το λιμάνι του Λεωνιδίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι θέμα των τοπικών αρχών και της Περιφέρειας, μιας και το υπουργείο Ναυτιλίας δεν χρηματοδοτεί έργα στα λιμάνια, γιατί δεν έχει τέτοιο προϋπολογισμό, εκείνο όμως είπε, που μπορεί να κάνει είναι να διευκολύνει την αδειοδότηση των λιμενικών έργων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ανέφερε ότι, «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, η οποία όμως δεν επηρεάζει τόσο την Ν.Δ. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις δυνάμεις μας, παρότι περνάμε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο και μην ξεχνάτε ότι ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειμώνας της μεγαλύτερης φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών. Παρόλα αυτά δεν φαίνεται τουλάχιστον δημοσκοπικά να έχουμε υποστεί -παρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει – συντριπτικά πλήγματα και κατάγματα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι, «αυτός που αναδιατάσσεται είναι όλος ο υπόλοιπος πολιτικός χώρος. Πριν από μερικούς μήνες μπροστά ήτανε και κάλπαζε η Χρυσή Αυγή τώρα δεν το βλέπουμε, σήμερα έρχονται καινούργιες δυνάμεις να αλιεύσουν ψήφους από την κεντροαριστερά. Αυτό δείχνει ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να πείσει, ούτε βέβαια ότι έχουμε συντεταγμένες δυνάμεις απέναντί μας. Πιστεύω ότι ως τις ευρωεκλογές θα δούμε πολλά σκαμπανεβάσματα στις δημοσκοπήσεις. Σημασία έχει ότι το βράδυ των ευρωεκλογών να υπάρχει ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει μια φιλοευρωπαϊκή χώρα η οποία στηρίζει και τις αλλαγές που γίνονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός αναχώρησε για την Σπάρτη όπου θα παραμείνει ως τη Δευτέρα μιας και είναι κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις για την 193η επέτειο έναρξης της επανάστασης του 1821, που θα πραγματοποιηθούν στην Αρεόπολη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης