Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν ήδη επαναπατριστεί περισσότεροι από 1.000 συμπολίτες μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος σε όσους είναι εγκλωβισμένοι σε χώρες εκτός Ε.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως καλούνται να επικοινωνούν με τις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε επίσης πως «η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις πρεσβείες μας, με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και τις αεροπορικές εταιρίες, ώστε να επιστρέψουμε τους εγκλωβισμένους». Παράλληλά, κάλεσε τους Έλληνες που βρίσκονται εντός ΕΕ και υπάρχουν εμπορικές πτήσεις «να μην περιμένουν» και εφόσον το επιθυμούν να επιστρέψουν, να κλείσουν τα εισιτήρια τους και να το κάνουν άμεσα.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ακόμη την επιτακτική ανάγκη αυτοπεριορισμού και παραμονής τους σε καραντίνα 14 ημερών όσων επιστρέφουν. «Να μην πάνε να δουν γονείς και φίλους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως σχετικά με την Κύπρο υπάρχουν 280 συμπολίτες μας που θέλουν να επιστρέψουν. «Βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την ελληνική πρεσβεία και παρά την μειωμένη συχνότητα αεροπορικής σύνδεσης, πιστεύουμε πως στις επόμενες ημέρες θα επαναπατριστούν», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης