Βασίλης Κικίλιας: «Ο «κόφτης» Τσίπρα-Τσακαλώτου είναι στοχευμένος - αυτόματος και μόνιμος»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 15:46
Βασίλης Κικίλιας: «Ο «κόφτης» Τσίπρα-Τσακαλώτου είναι στοχευμένος - αυτόματος και μόνιμος»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ο κ. Τσακαλώτος αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δις ευρώ το χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού “κόφτη”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.

Και υπογράμμισε: «Δεσμεύει έτσι τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας με βαριές επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες για πολλά πολλά χρόνια. Ο “κόφτης” των κ. Τσίπρα - Τσακαλώτου, δεν είναι προληπτικός και αόριστος όπως δήλωναν. Είναι συγκεκριμένος, 3,5 δις ευρώ μέτρα κάθε χρόνο. Είναι στοχευμένος, δηλαδή αφορά υποχρεωτικά μισθούς και συντάξεις. Είναι αυτόματος, καθώς δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής. Και, βέβαια, είναι μόνιμος, καθώς συνεχίζεται και μετά το Μνημόνιο Τσίπρα το 2018».

«Όλα αυτά, που ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να κρύψει, συνοδεύονται από μια βαρύτατη υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού και μια δραματική αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου έτους. Αυτό είναι το τίμημα της παραμονής τους, πάση θυσία στην εξουσία» παρατήρησε και καταλήγοντας τόνισε: «Υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 15:46