Βέλη Γεννηματά κατά Κωνσταντοπούλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 13:20
Βέλη Γεννηματά κατά Κωνσταντοπούλου
Πυρά κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπολύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την για αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά, με αφορμή την απόφαση της Προέδρου να «φρενάρει» τις διαδικασίες ψήφισης του νομοσχεδίου για το τρίτο μνημόνιο.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Ο ευτελισμός των διαδικασιών του Κοινοβουλίου με ευθύνη της Προέδρου της Βουλής και η συνεχιζόμενη παρελκυστική τακτική της κας Κωνσταντοπούλου εν είδει εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κ. Τσίπρα δεν αποτελούν μόνο ένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα. Πλήττουν την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, σε μία κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας.

Είχα καλέσει τον Πρωθυπουργό με επιστολή μου από τις 24 Ιουλίου να δώσει λύση στην αποκλίνουσα θεσμικά συμπεριφορά της Πρόεδρου της Βουλής. Δεν το έπραξε και σήμερα είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αφερεγγυότητα των επιλογών του. Μόνο που, για άλλη μία φορά, αυτή η αφερεγγυότητα είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και για την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Τον καλώ και πάλι επιτακτικά να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση του κύρους της Βουλής και την αποτροπή περαιτέρω παρακμιακών φαινομένων στη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών.

Η πρωτοβουλία επίλυσης του γόρδιου δεσμού ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει να το πράξει άμεσα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 13:20