«Από την αρχαιότητα οι Έλληνες έχτιζαν όπου ήθελαν. Ο Αριστοφάνης έλεγε ότι οι Αθηναίοι έχτιζαν στον Ιλισσό όπου ήθελαν, φτιάξαμε μια χώρα με άναρχη δόμηση και μη ανθρώπινη. Και απότοκο αυτής της πολιτικής ήταν το Μάτι» είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για τον εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και της Πολεοδομικής Νομοθεσίας.

«Κάθε κυβέρνηση που έρχεται σε αυτή τη χώρα φέρνει και από ένα νομοσχέδιο. Άρα αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενοι δεν έλυναν ποτέ το πρόβλημα. Άρα δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Και οι πολίτες είναι όμηροι από τη δική μας έλλειψη λογικής».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πίστευα ότι ενδιαφέρεστε για την αλιεία, γιατί κάνετε και αναφορά στην ομιλία σας για την ανάγκη ανάπτυξης της αλιείας» είπε ο κ. Βελόπουλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος.

«Όμως δεν ενδιαφέρεστε» συνέχισε «κυρίως όταν δεν έχουμε αλιευτικές ζώνες, και όταν τον Μάρτιο που θα μας έρθει λήγει η προθεσμία που μας έχει δώσει η ΕΕ για τον καθορισμό αλιευτικών ζωνών. Και δεν τις καθορίζετε γιατί φοβάστε τους Τούρκους, οι οποίοι μπαίνουν και βγαίνουν στη θάλασσά μας ανενόχλητοι και κάνουν ό,τι θέλουν».  

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο θέμα της έκδοσης αδειών για εκτάσεις εκτός σχεδίου. «Εκβιάζετε τους ιδιοκτήτες να εκδώσουν άδεια σε διάστημα μίας διετίας. Μα η Ελλάδα πέρασε μια κρίση, πτώχευσε, το ΑΕΠ καταβαραθρώθηκε, τώρα έχουμε άλλη μία κρίση με τον κορωνοϊό, όπου όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν δουλεύουν και τα αποτελέσματά της θα τα δούμε αργότερα, και εσείς λέτε στον Έλληνα, μέσα σε αυτό τον χαμό, να τρέξει να βρει 25.000 ευρώ που χρειάζονται για να λύσει το πρόβλημα. Είστε σαν τις ύαινες που τους έχει μυρίσει αίμα και βιάζεστε να πάρετε τα οικόπεδα των ανθρώπων» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η Ελληνική Λύση ήταν κυβέρνηση, και έτσι όπως κυβερνάτε και με τα λάθη που κάνετε θα γίνουμε κυβέρνηση, θα ζητούσαμε να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στους πολεοδόμους και στους εφοριακούς, για να δούμε πού βρήκαν τα λεφτά. Δεν τολμάτε όμως να το κάνετε. Ενώ γνωρίζετε ότι όλοι οι Έλληνες λαδώνουν τον πολεοδόμο, διαφορετικά δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και το ξέρουν αυτό. Για δοκιμάστε να τους τραβήξετε το αυτί».  

Ειδικότερα για τις παράλιες περιοχές πρότεινε «να σχηματιστεί μια επιτροπή της Βουλής και να επισκεφθεί όλες τις παραλιακές περιοχές για να δει το πρόβλημα κατάματα».

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χαρακτήρισε «σκάνδαλο» τον διαγωνισμό για την προμήθεια rapid tests. 

«Κοιτάξτε πώς γίνονται όλα με φωτογραφικό τρόπο. Λέμε στον ΠΟΥ ότι θα χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα τεστ που είναι εγκεκριμένα: το εξής ένα. Ωραία φωτογραφική απόφαση. Σωστό κάδρο» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι «εδώ μιλάμε για ωμή εξαπάτηση και απάτη των Ελλήνων πολιτών πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Κατήγγειλε επίσης τον ΕΟΔΥ για «τήρηση διπλών βιβλίων».

«Διαφορετικά κρούσματα αναφέρονται στο ένα βιβλίο στην ΗΔΙΚΑ και διαφορετικά στο άλλο στον ΕΟΔΥ. Ορίστε, εδώ έχω τα έγγραφα και τα καταθέτω στα πρακτικά. Και το αποδεικνύει ότι είστε κομπιναδόροι». 

«Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει ότι θα είναι κλειστά τα εστιατόρια και τα μπαρ μέχρι να εμβολιαστούν οι Έλληνες. Δηλαδή έχουμε τον επιχειρηματία, που έχει κλείσει το μαγαζί του, αλλά όσο καιρό παραμένει κλειστό θα πληρώνει φόρους, τέλη, ασφάλεια, ΔΕΗ. Μα πώς θα γίνει αυτό; Βρείτε ένα τρόπο! Δεν γίνεται να κρατάς κλειστό το μαγαζί του ανθρώπου αλλά να απαιτείς να συνεχίζει να πληρώνει. Σκοτώνετε την οικονομία» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και σημείωσε:

«Όμως όλα αυτά τα προβλήματα με κάποιο τρόπο θα λυθούν αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο. Έχουμε γιατρούς που επισημαίνουν ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από δω και στο εξής θα είναι τεράστια».

Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, «όσα παιδιά δεν εμβολιάζονται θα αποβάλλονται από το σχολείο.

»Είναι αυταρχισμός και ρατσισμός. Απομονώνονται αυτοί που έχουν άλλη άποψη. Και δεν είμαι εναντίον του εμβολίου, αλλά είμαι εναντίον της υποχρεωτικής επιβολής του. Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, σε έρευνα που έκανε, αναφέρει ότι ο ιός μεταλλάσσεται. Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης του ιού. Το είπαν και ο κ. Τσιόδρας και η κα. Λινού. Δικοί σας άνθρωποι είναι. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Θα είστε για λίγο καιρό εδώ μέσα με αυτές τις επιλογές» κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

   ΚΘ  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης