Βελόπουλος: Έχουμε σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα - Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 17:11
Βελόπουλος: Έχουμε σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα - Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο

Κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την εκπαίδευση τάχθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το σχέδιο νόμου είναι πρόχειρο» ανέφερε και πρόσθεσε πως «αν καταλαβαίναμε τι σημαίνει παιδεία δεν θα είχαμε φθάσει εδώ». «Έχουμε ένα σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα. Θέλουμε ένα σχολείο όπου το παιδί θα μαθαίνει. Το παιδί θα βγαίνει από το σχολείο και θα έχει αγωγή και γνώση. Δυστυχώς όμως η πολιτική αγωγή έχει καταργηθεί και γι΄ αυτό έχουμε πολίτες άβουλους. Στόχος σας πάντα ήταν να μη βγουν από το σχολείο ενεργοί πολίτες αλλά ανενεργοί και άβουλοι», είπε και πρόσθεσε:

«Στην αξιολόγηση βέβαια δεν θα διαφωνήσω. Ποιος θα διαφωνήσει εδώ μέσα; Μόνο ο τυχοδιώκτης και ο απατεώνας.

Όμως και ο δάσκαλος φοβάται να κάνει τη δουλειά του, γιατί φοβάται ότι θα τον τσιμεντώσουν οι αριστεροί. Δεν υπάρχει έλεγχος. Στην Ελλάδα υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά είναι ανεξέλεγκτοι γατί διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν γίνεται να αποφασίζετε πάντα εσείς, Δεν είστε θεοί».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά κολλέγια ο κ. Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Τι είναι δηλαδή το κολλέγιο; Ναι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να σπουδάζουν οι ξένοι. Τι πρεμούρα είναι αυτή που σας έχει πιάσει με τα κολλέγια; Ισοσταθμίζετε το κολλέγιο του εξωτερικού με τον ελληνικό πανεπιστήμιο, όμως τα λεφτά που πληρώνει ο άλλος για να σπουδάσει θα πηγαίνουν στο εξωτερικό. Εγώ θέλω το ιδιωτικό ελληνικό πανεπιστήμιο και τα λεφτά να μένουν εδώ. Και το λέω κυρίως για τους αριστερούς, που έχουν σπουδάσει όλοι στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά εδώ είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτό είναι ο ορισμός της αριστερής φαυλότητας», ανέφερε.

«Θέλετε να κάνετε ένα καλό; Καταργήστε όλες τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Γιατί δεν το κάνετε κύριοι; Στα λόγια είστε όλοι καλοί. Αλλά όταν έρχεται η ώρα της κομματικής συναλλαγής κάνετε πίσω», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε:

«Αγωνιώ γιατί η Ελλάδα έχει 7.000 φαρμακευτικά βότανα, που σημαίνει τζίρος πάνω από 70 δισ. ευρώ και δεν υπάρχει στην χώρα μας σχολή βοτανολογίας. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε σχολή βοτανολογίας. Θα μπορούσαμε να κάνουμε βιομηχανία. Κάνουμε τα παιδιά μας νομικούς, πολιτικούς επιστήμονες, οικονομολόγους και στο τέλος μένουν άνεργα. Έχουμε γεμίσει πτυχιούχους που πίνουν καφέδες και είναι άνεργοι».

«Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Γιατί ο δάσκαλος είναι πρώτα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ κλπ και μετά δάσκαλος. Πρώτα αποκτά κομματική ταυτότητα», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.

«Όλοι είναι εναντίον της παιδείας, της θρησκείας, της ορθοδοξίας και μετά είναι όλα τα άλλα. Γιατί να έχουμε φωτογραφίες σε βιβλία που παρουσιάζουν την Παναγία μας Ινδιάνα. Γιατί το θείο βρέφος να είναι Ινδιάνος της φυλής των Σεγιέν; Σεβόμαστε την θρησκεία των Μουσουλμάνων αλλά όχι την δική μας. Γιατί να μην κάνουμε έπαρση σημαίας όπως γίνεται παντού, όπως γίνεται στις ΗΠΑ, γιατί το παιδί να μην έχει εθνική συνείδηση; Γιατί να μην γίνεται προσευχή στον Θεούλη; Εγώ μπορώ να βρίζω Θεούς, Παναγίες και δεν τιμωρούμαι αλλά αν βρίσω τον Αλλάχ θα γίνει χαμός».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 17:11