«Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή, κι έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Σε όσους ρωτούν αν βγαίνει το πρόγραμμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες που γίνονται απάντησε πως «δεν υπήρξε ποτέ ούτε υπάρχει σχέδιο Β΄, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλώς λέει ψέματα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά μόνο πριν από την κρίση -το 2007, 2008 ή αρχές του 2009- και αν υπήρχε κοινωνική συναίνεση, που ακόμα και σήμερα δεν είναι αρκετή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έπειτα από ένα διάστημα αμφιταλάντευσης επέστρεψε στη λογική της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και διαγραφής του χρέους. Για τους μικροομολογιούχους είπε: «Δεν τους ξεχάσαμε και πρέπει να τους τακτοποιήσουμε».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αστεία τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και σημείωσε πως η κυβερνητική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης