Βενιζέλος: «Η χώρα δεν έχει απεριόριστο χρόνο»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, 15:14
Βενιζέλος: «Η χώρα δεν έχει απεριόριστο χρόνο»
«Η χώρα δεν έχει απεριόριστο χρόνο και το ΠΑΣΟΚ δεν θα διευκολύνει να σταθεί μια κυβέρνηση, αν δεν έχει πλειοψηφία» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε για την ανάδειξη των 130 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι, αν γίνουν εκλογές τώρα, δεν θα χρειαστούν διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Επειδή τώρα θ' αναβιώσει πιο έντονα η ιδιότητά μου του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, έχω να παρακαλέσω τον κ. Βούτση να δει προσεκτικά την ειδική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 41 που προβλέπει τι γίνεται τον πρώτο χρόνο μετά από εκλογές. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή, αν η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη, η διαδικασία του διορισμού εκλογικής κυβέρνησης είτε οικουμενικής είτε υπηρεσιακής με πρόεδρο ανωτάτου δικαστηρίου».

Παράλληλα, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Από κει και πέρα όμως το πρόβλημα είναι ουσιαστικό. Η χώρα χρειάζεται λύση, όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Δεν έχει απεριόριστο χρόνο. Ο χρόνος τρώγεται, χάνεται, δεν κερδίζεται. Αυτή η αμέριμνη στάση της κυβέρνησης ότι "δεν πειράζει, πέρασαν 5 μήνες, ας περάσουν 10, 15, δεν έχουμε πρόβλημα" είναι επικίνδυνη, είναι υπονομευτική για την οικονομία. Εμείς, όπως έχουμε πει, περιμένουμε να έρθει η συμφωνία, το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου».

«Δεν μας έχουν ζητήσει βοήθεια στη διαπραγμάτευση. Δεν θα διευκολύνουμε μια κυβέρνηση να σταθεί, αν δεν έχει πλειοψηφία. Θέλουμε συμφωνία, ν' αξιολογήσουμε το περιεχόμενο. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και από εκεί και πέρα ν' ακούσουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Ακόμη περιμένω απάντηση του κ. Τσίπρα για το πότε είναι ο δικός του σχεδιασμός να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να περάσει στην κανονικότητα».

Όσον αφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το κόμμα περνάει σε μια νέα φάση, σε μια νέα εποχή και επισήμανε: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί το συνέδριο είχε ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο. Ολοκληρώθηκε, μετά από σοβαρές συζητήσεις και μ' ένα καθαρό και αξιοπρεπές πολιτικό μήνυμα προς τη βάση μας και ευρύτερα προς την ελληνική κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ είναι τώρα μικρό και ακρωτηριασμένο. Αλλά είναι ο καταλύτης για πολύ σημαντικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και στον ευρύτατο χώρο του προοδευτικού Κέντρου, που είναι η κινητήρια δύναμη για οτιδήποτε καλό έχει συμβεί στο έθνος και την κοινωνία».

«Εύχομαι να διεξαχθεί ένας σύντομος προεκλογικός αγώνας μεταξύ των τριών υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ μέχρι την επόμενη Κυριακή. Ευπρεπής, συντροφικός. Και εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, ως συλλογικό υποκείμενο, καλή επιτυχία» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Γεννηματά, Κωνσταντινόπουλος, Λοβέρδος, για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, 10:45

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, 15:20