Σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει «ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια – ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια».
Η λύση εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου από την κρίση, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε τον λόγο έπειτα από την ομιλία του επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι με βάση νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, αποφυλακίστηκε το στέλεχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, «που τα ‘παιρνε και τα έδινε για τα υποβρύχια», ενώ ευνοήθηκαν και οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Energa – είχε δε υποστηρίξει πως οι καναλάρχες λάμβαναν αφειδώς δάνεια για να στηρίζουν την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο; Η συνωμοσιολογία, η σκανδαλολογία, ή το τι θα γίνει με το ιδιωτικό χρέος;» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του. «Εμείς θα παρουσιάσουμε ως κεφάλαιο του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου απ’ την κρίση, λύση για όλα τα κόκκινα δάνεια, που θα είναι ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια. Γιατί αυτό που περιμένει ο πολίτης να ακούσει είναι το τι γίνεται με το δικό του δάνειο, τη δική του οικογένεια και τους δικούς του εργαζόμενους».

Για τα περί της ανάμειξης του επιχειρηματικού κόσμου στην πολιτική ζωή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε πως υπάρχουν οι επιχειρηματίες που θέλουν το καλό της χώρας, καθώς διατηρούν τα συμφέροντά τους εντός της Ελλάδας, αλλά υπάρχει και η «ιδιόρρυθμη κατηγορία των επιχειρηματιών που έχουν τα assets στην Ευρώπη, ή σε χώρες άγνωστες, τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα. Αυτοί τροφοδοτούν τα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια – και με δημοσιεύματα. Ψάξτε να βρείτε ποιοί είναι οι μεν και οι δε» σημείωσε και κατέληξε:

«Υπάρχει ευθύνη όσων εκφράζονται ως πολιτικές ηγεσίες ενώπιον του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να προσβάλλεται στον πυρήνα της ευφυΐας και του ενστίκτου επιβίωσης που έχει. Και επειδή έχει ευφυΐα και ένστικτο, είμαι βέβαιος πως θα ανακοπεί κάθε κύμα ανευθυνότητας, τόσο μέσα στην Βουλή όσο κι απ’ έξω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης