Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, περίπου μιάμιση ώρα αφότου ξεκίνησε.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μιλώντας για «εκκρεμότητες». «Ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών» τόνισε.  «Υπάρχουν δύο πολιτικές: η πολιτική της δημαγωγίας και της συνωμοσιολογίας και η πολιτική της δύσκολης και επώδυνης πράξης που σε κάνει αντιπαθή όταν αυτό χρειάζεται για λόγους εθνικούς» πρόσθεσε.

Δήλωσε, επίσης, ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και να κινητοποιηθούν οι τράπεζες, για να μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και κατ’ έπέκταση οι επιχειρήσεις να βοηθήσουν τους εργαζομένους. 

Ακόμη, κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως προετοιμάστηκε η άτυπη συνεδρίαση για το αυριανό Eurogroup και το Εcofin εν όψει, όπως είπε, της επανόδου της χώρας στις αγορές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και το πρωί. Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος αφορούσαν στην εξωτερική πολιτική, και κυρίως στα ζητήματα που αφορούν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικής στις Βρυξέλλες με θέμα επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης