Βερναρδάκης: Η παρέμβαση ΣΕΒ αποκάλυψε το πρόγραμμα της ΝΔ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 19:18
Βερναρδάκης: Η παρέμβαση ΣΕΒ αποκάλυψε το πρόγραμμα της ΝΔ
«Μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα και περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων σε αυτό (δηλαδή απολύσεις). Ιδού το προκλητικό πρόγραμμα του ΣΕΒ, ο οποίος ως εμπροσθοφυλακή της εσωτερικής τρόϊκας προετοιμάζει το έδαφος για τα επόμενα που σκέφτονται» αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Ο ΣΕΒ προκαλεί. Με τη χυδαία επίθεση όχι μόνο στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, αλλά στην ίδια την ουσία και έννοια του δημοσίου συμφέροντος.

»Και καλείται να απαντήσει χωρίς περιστροφές:
1. Αυτός δίνει τη γραμμή στο ΔΝΤ ή απλώς αναπαράγει εν είδει "μελετών" τα σκονάκια του τελευταίου;
2. Αφού διακατέχεται από τέτοιο μίσος προς το δημόσιο τομέα, γιατί εκλιπαρεί διαχρονικά τα Υπουργεία για την ένταξή του στα προγράμματα ΕΣΠΑ; Τις μελέτες - σαν κι'αυτή για το δημόσιο - που δημοσιοποιεί τις χρηματοδοτεί άραγε από ίδιους πόρους;
3. Πόσες εταιρείες - μέλη του επιβιώνουν από συμβάσεις που έχουν με τον "κακό" δημόσιο τομέα;

»Δεν θα υπήρχε λόγος να ασχολούμαστε με τον ΣΕΒ αν επί της ουσίας εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργούσε ως το πραγματικό "κόμμα" των αστικών συμφερόντων. Και αν δεν χρησιμοποιούσε τα "αστικά" κόμματα ως υποσυστήματά του. Με τη θλιβερή του προχθεσινή παρέμβαση και μάλιστα στο χρόνο που την επέλεξε δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αποκαλύψει το πραγματικό πρόγραμμα Μητσοτάκη και ΝΔ.»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 19:18