Βερολίνο: «Απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015, 17:58
Βερολίνο: «Απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα»
«Οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα δυνατό να βρεθεί λύση», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού πακέτου μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι το θέμα χειρίζονται ήδη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και ότι δεν χρειάζεται η παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου. Βέβαια, η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συνεχή ενημέρωση από τον κ. Σόιμπλε έχουν και τα αρμόδια όργανα του γερμανικού κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ.

Ερωτηθείς για τα στενά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων θα πρέπει το γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίσει, ο κ. Γέγκερ τόνισε ότι οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες ήταν σε όλους γνωστές και δεν θα ήταν σωστό να αποδοθούν ευθύνες σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου η παράταση του προγράμματος θα πρέπει να εγκριθεί από τη βουλή.

Πάντως, ο κ. Γέγκερ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αύριο συμφωνία στο Eurogroup ο χρόνος που απομένει αρκεί για να κατατεθεί η πρόταση παράτασης στα εθνικά κοινοβούλια.

Πηγή:Deutsche Welle

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015, 18:02