Τη βεβαιότητά του σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «είμαι πεπεισμένος ότι τώρα είναι μαζί μας. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία που νομίζω ότι είναι καλή για την Ελλάδα και το ευρώ. Χρειαζόμαστε και το ΔΝΤ μαζί μας και είμαι πλέον πεπεισμένος ότι θα μας ακολουθήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ερωτήθηκε ποιο είναι το ζήτημα που τον ανησυχεί περισσότερο αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης, το Brexit, οι εκλογές στη Γαλλία, η Ιταλία ή η Ελλάδα και επιστρατεύοντας την διπλωματία του τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος για την Ευρώπη παρά τα προβλήματα».

Επίσης, σημείωσε, πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε πιο βαθιά οικονομική και νομισματική ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργούν τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία ενώ εκτίμησε πως η Μαρίν Λεπέν, που έχει κάνει προεκλογική σημαία την έξοδο της Γαλλίας απ’ τη νομισματική ένωση, δεν πρόκειται να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης