«Βεβιασμένη» χαρακτηρίζει την έξοδο στις αγορές ο Λαφαζάνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 19:29
«Βεβιασμένη» χαρακτηρίζει την έξοδο στις αγορές ο Λαφαζάνης
«Βεβιασμένη» χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας στις αγορές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας πως η κυβέρνηση «θάβει» ακόμα και την πιο ανώδυνη και ανεπαρκή «ελάφρυνση» χρέους.

Αναλυτικά η δήλωση του Λαφαζάνη:

«Η κυβέρνηση «θάβει» ακόμα και την πιο ανώδυνη και ανεπαρκή «ελάφρυνση» χρέους.

Όλα τα κερδοσκοπικά κέντρα πανηγυρίζουν από την βεβιασμένη έξοδο της χώρας στις αγορές, την οποία η κυβέρνηση άρον-άρον προωθεί για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να ενισχύσει το μύθευμα του νέου «success story».

Η έξοδος, υπό τις σημερινές μάλιστα συνθήκες και τους δεδομένους όρους, της χώρας στις αγορές αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ληστεία του ελληνικού λαού, ο οποίος μαζί με τα συγκριτικά πανύψηλα επιτόκια θα χρυσοπληρώσει και τις ξένες τράπεζες-αναδόχους.

Η κυβέρνηση με την βεβιασμένη, κάτω από δυσμενείς όρους έξοδο στις αγορές, στέλνει στην πράξη, υπό τα χειροκροτήματα του γερμανικού και ευρωενωσιακού κατεστημένου, το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός θα μπορεί να αποπληρώνει με τις δικές του δυνάμεις το υποτιθέμενο χρέος της χώρας και επομένως στέλνει, ταυτόχρονα, στα αζήτητα οποιαδήποτε ελάφρυνσή του, όσο και υποτυπώδης και ανεπαρκής και αν είναι.
Η χώρα χρειάζεται ανατροπή, διαγραφή του χρέους, ακύρωση των μνημονίων, εθνικό νόμισμα και μια άλλη πολιτική δανεισμού, μακριά από την αποικιοκρατία της τρόικας και την τυραννία των κερδοσκοπικών αγορών, ιδιαίτερα του εξωτερικού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 19:29