Βild: «Ο Δημήτρης Μάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο;»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 09:43
Βild: «Ο Δημήτρης Μάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο;»
Ο Δημήτρης Μάρδας φέρεται να είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild ο πολιτικός που τον περασμένο Μάρτιο έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ, όπως είχε γράψει πρόσφατα η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».

Στο δημοσίευμα της Bild ασκείται κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό και στο κυβερνητικό επιτελείο:

«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την αξιοπιστία τους...Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα "Θεσσαλονίκη"» αναφέρει η Bild και συνεχίζει: «Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας».

Τι ανέφερε χθες η κυβέρνηση

Όνομα και στοιχεία ζήτησε χθες η κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

«Από ότι φαίνεται η δημοσιογραφική χυδαιότητα δεν έχει όρια», τόνιζαν πηγές της κυβέρνησης και κατηγόρησαν το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» ότι συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με πληροφορίες για αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν «ότι η πρακτική είναι γνωστή, αναφέροντας ότι βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Εν συνεχεία, όπως συμπληρώνουν, όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης».

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός, σε επικοινωνία του με τον όμιλο των εφημερίδων Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, διέψευσε ότι έβγαλε 80 χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό τον περασμένο Μάρτιο. Όπως είχε γράψει χθες, Τρίτη, η εφημερίδα «Μακεδονία», ο υπουργός ζήτησε επιτακτικά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην αντίθετη περίπτωση.

To επίμαχο δημοσίευμα:


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 09:47