Στη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας εστίασε στην απόρριψη της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κι άλλων στελεχών και λειτουργών στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1», που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ μιλούσε για τις φοβερές αποκαλύψεις που θα γίνονταν και στο τέλος η συζήτηση ήταν περισσότερο… εξεταστική επιτροπή χαρακτήρα του ανθρώπου, αν τους αρέσει ή δεν τους αρέσει ο Πάνος Καμμένος. Αυτό τώρα δεν είναι συζήτηση για εξεταστική επιτροπή» είπε ο κ. Βίτσας, εκτιμώντας ότι η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ήταν μία «προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το κύριο θέμα, που είναι η διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη και τη συγκεκριμένη εγκληματική υπόθεση, σε μία υπόθεση προπετάσματος καπνού, αν κατηγορείται ή δεν κατηγορείται συγκεκριμένος επιχειρηματίας ή όχι».

«Στην πρότασή της λέει η ΝΔ ότι το χτύπημα σε έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία κεντρικό στόχο είχε την πολιτική εξόντωση του κ. Μητσοτάκη. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Με ποια λογική συνδέεται το ένα με το άλλο;» διερωτήθηκε.

«Κανένα νέο μέτρο το 2018»

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Βίτσας διαβεβαίωσε πως «πεποίθηση -και κυβερνητική και πρωθυπουργική- είναι ότι κανένα νέο μέτρο δεν θα παρθεί το 2018 και θα πάμε με αυτόν τον τρόπο και στο κλείσιμο της μνημονιακής περιόδου».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά είναι -το αργότερο μέχρι τον Νοέμβρη ή τα μέσα Νοέμβρη- να έχουμε κλείσει όσα προβλέπονται κατά την τρίτη αξιολόγηση, καθώς αυτό θα δυσκολέψει να έλθει κάποιος και να βάλει στο τραπέζι νέα θέματα» εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας ο αναπληρωτής υπουργός παρατήρησε πως «παρά τις διακυμάνσεις που μπορεί να έχουν τα χρηματιστήρια για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αυτήν τη στιγμή θα έλεγε κανένας ότι δίνουν οικονομική ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, γιατί ξεκάθαρα για αυτούς είναι δύο πράγματα, ότι η διαδικασία της οικονομικής ύφεσης έχει σταματήσει και ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι του 2018 η περίοδος στην οποία η Ελλάδα βρισκόταν υπό μνημονιακή επιτήρηση».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης