Βίτσας: Ικανοποιητικός ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 09:45
Βίτσας: Ικανοποιητικός ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά
Ικανοποιητικό χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τον ρυθμό αποσυμφόρησης του Πειραιά από τους πρόσφυγες, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατον όλοι όσοι βρίσκονται εκεί να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι «έως το Πάσχα ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει» και υπογράμμισε πως στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από «τις διάφορες ομάδες που αναπτύσσονται», ενώ σημείωσε πως «δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά», τονίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν ΜΚΟ και εθελοντές αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Επεσήμανε, πάντως, ότι αυτό το διάστημα γίνεται καταγραφή των ΜΚΟ και πρόσθεσε: «Μερικές φορές χρειάζονται τεράστιες δυνάμεις για να ελέγξεις ποιος είναι πραγματικά αλληλέγγυος και ποιος είναι "πονηρός" ή πάει να κάνει πράξη την ιδεολογία του, βάζοντας σε κίνδυνο τους πρόσφυγες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας παρατήρησε πως «το ζήτημα των κέντρων φιλοξενίας έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα από τη Μικρασιατική καταστροφή» και υπεραμύνθηκε του έργου που παράγουν αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 09:53