Βίτσας: «Καλή βάση για συζήτηση το κείμενο της βουλγαρικής Προεδρίας για το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 18:56
Βίτσας: «Καλή βάση για συζήτηση το κείμενο της βουλγαρικής Προεδρίας για το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου»
Η αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και ειδικότερα ο Κανονισμός του Δουβλίνου, βρέθηκαν στο επίκεντρο του συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Ο κ. Βίτσας, αφού ευχαρίστησε τη βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου για τις εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κοινό non paper των κρατών-μελών πρώτης εισόδου (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα),

Όσον αφορά στο κείμενο της βουλγαρικής Προεδρίας, ο υπουργός επεσήμανε ότι έχουν επέλθει σημαντικές βελτιώσεις που το καθιστούν καλή βάση για συζήτηση, ενώ τόνισε ότι απαιτούνται περαιτέρω διαβουλεύσεις, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, για την επίτευξη λύσης μέχρι τη λήξη της βουλγαρικής Προεδρίας στο τέλος του Ιουνίου, δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης.

Ακόμη, ο κ. Βίτσας ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τρέχουσα κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό στην Ελλάδα και πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του του Λουξεμβούργου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Μάλτας και της Αυστρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 18:57