Βίτσας: «Στη Μυρσίνη έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο φιλοξενίας προσφύγων πραγματικά υψηλής ποιότητας»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 17:28
Βίτσας: «Στη Μυρσίνη έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο φιλοξενίας προσφύγων πραγματικά υψηλής ποιότητας»
Τον χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Μυρσίνης της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Βάρδα της Ηλείας.

Μετά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις, όπου διαμένουν περισσότεροι από 200 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά από την Συρία, ο Δημήτρης Βίτσας είπε χαρακτηριστικά: «εδώ έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο φιλοξενίας, πραγματικά υψηλής ποιότητας».

Μάλιστα, θυμήθηκε «τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όταν ξεκινήσαμε μαζί με την Ελληνική Αεροπορία να ανακατασκευάσουμε όλο το χώρο», προσθέτοντας πως «είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι τα καταφέραμε».

Στη συνέχεια ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι «τώρα πρέπει να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο και αυτό το νέο επίπεδο έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρέπει να μπούμε σε διαδικασίες, ώστε οι πρόσφυγες να μάθουν ελληνικά, αλλά και να υπάρχει ένας μόνιμος διερμηνέας, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο κέντρο φιλοξενίας, οι πρόσφυγες ζήτησαν από τον Δημήτρη Βίτσα να μεταφερθούν τα χαρτιά τους από την Αθήνα στην Πάτρα, ώστε να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες που απαιτούνται. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τους υποσχέθηκε, όπως είπε, ότι αυτό θα γίνει σε περίπου μία εβδομάδα.

Καταλήγοντας ο κ. Βίτσας είπε ότι «οι πρόσφυγες βρίσκονται σε έναν ασφαλή χώρο και αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη σημασία να δείξουμε ποια είναι η ελληνική ψυχή και ποια είναι η ελληνική καρδιά».

Ο υπουργός επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο που λειτουργεί στον χώρο, ενώ οι πρόσφυγες τού προσέφεραν φαγητό που είχαν ετοιμάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 17:29