Βίζερ: Η ελάφρυνση χρέους είναι πιθανό σενάριο για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 09:32
Βίζερ: Η ελάφρυνση χρέους είναι πιθανό σενάριο για την Ελλάδα
Ο Τόμας Βίζερ λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή του και την αναχώρηση του από τις Βρυξέλλες για το πάτριο έδαφος της Αυστρίας, μιλάει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ για την προηγούμενη δεκαετία αλλά και τα χρόνια που ακολουθούν.

Ο επικεφαλής της ομάδας των οικονομολόγων της ευρωζώνης (Euroworking Group), μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο ζήτημα του χρέους. «Είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένο και πολύ πιθανό η Ελλάδα να πάρει επαρκή ελάφρυνση του χρέους» τονίζει ο κ. Βίζερ.

Όσον αφορά την πιστωτική γραμμή, δίνει μια πολύ χαρακτηριστική απάντηση: «Εάν κάποιος πει ότι δεν θέλει χριστουγεννιάτικα δώρα, τότε κανείς δεν πρόκειται να σκεφτεί να του πάρει δώρα», λέει και εξηγεί ότι εάν δεν κατατεθεί σχετικό αίτημα, δεν υπάρχει και συζήτηση.

Ερωτηθείς για τη σχέση της Ελλάδας με την ευρωζώνη μετά το τέλος του προγράμματος, παρατηρεί ότι είναι ένα θέμα, στο οποίο πολλοί στην Ελλάδα προσπαθούν να του βάλουν λόγια στο στόμα του, που δεν είπε ποτέ.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν σημειώνει ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας όταν μπήκε στο ευρώ και πιο πριν ακόμη, δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «εξαιρετικά αφελείς» τις προβλέψεις για 50 δισεκατομμύρια, έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις αλλά και «ιδιαίτερα επιθυμητή» τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 09:32