Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Σε πέντε καίρια θέματα εστίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ά Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μίλησε για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και το 1ο Προσυνέδριο. Επέκρινε τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού κ. Παππά σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και στοχοποίησε τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας.
Επίσης, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου και τέλος, εστίασε στην επένδυση στο Ελληνικό.

Α. Για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και το 1ο Προσυνέδριο

43 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Η φλόγα της Παράταξης δυναμώνει, οι ρίζες της στην ελληνική κοινωνία, γίνονται πιο δυνατές. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η παράταξή μας σήκωσε – και σηκώνει – το βάρος των μεγάλων αποφάσεων, των τολμηρών αλλαγών, των εθνικών στόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο διακύβευμα της εποχής μας, που διαπερνά οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία, είναι η χώρα να βγει από την κρίση και οι πολίτες να ευημερήσουν.

Το όραμά του αυτό για τη χώρα ξεδίπλωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντάς το μέσα από τρεις βασικούς άξονες.

Πρώτον, τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Δεύτερον, τη μείωση των φορολογικών βαρών με παράλληλο εξορθoλογισμό της λειτουργίας του Κράτους.

Και τρίτον, την απόλυτη στήριξη στους νέους, αλλά και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Η πορεία προς το Συνέδριό μας ξεκινάει αυτή την Κυριακή από τη Νίκαια, με το 1ο Προσυνέδριο.

Θα διαμορφώσει μια ευρεία συμμαχία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση, να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα, να χτιστεί μια ισχυρή και ανθεκτική στο χρόνο ανάπτυξη, να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες και ελπίδα για τους πολλούς.

Πιστός στις δεσμεύσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει το Κόμμα στην κοινωνία. Εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, ειδικοί σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων, που ανήκουν ή δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, θα μοιραστούν μαζί μας, το όραμα για μια Ελλάδα δημιουργική, που δίνει ευκαιρίες σε όλους.

Ο στόχος της συμμετοχικής Δημοκρατίας υπηρετείται από την πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις διεργασίες του 1ου μας Προσυνεδρίου, με θέμα την εργασία. Μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η επιλογή της Νίκαιας. Είναι μια περιοχή της Β’ Πειραιά που πλήττεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση.

Άλλωστε, όπως έχουμε δεσμευτεί, στη μετάβαση από την κρίση σε μια καλύτερη εποχή για τη νέα Ελλάδα, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Ενδεικτικό στοιχείο που δείχνει το ενδιαφέρον, είναι η συμμετοχή περισσότερων από 14.000 συμπολιτών μας ως τώρα, στα διαδικτυακά ερωτηματολόγια που «τρέχουν» από την προηγούμενη Παρασκευή, σχετικά με τη θεματολογία του Προσυνεδρίου. Ποσοστό πάνω από 85% αυτών, τοποθετούνται υπέρ μιας πολιτικής προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι υπέρ μιας επιδοματικής πολιτικής.

Η αναμέτρηση του χθες με το αύριο είναι ξεκάθαρη και αναπόφευκτη. Ο κ. Τσίπρας μπλοκάρει τις επενδύσεις, υπερφορολογεί τους πάντες, είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη δημιουργία της γενιάς των 360 ευρώ, «κοπιάρει» τις πιο παλιές κακές πρακτικές της μεταπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει και μπορεί να φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές για τους Έλληνες. Ξέρει και μπορεί να μειώσει τους φόρους. Θα στηρίξει την ελληνική κοινωνία. Θα στηρίξει κυρίως αυτή τη γενιά.

Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερα.

Το site της Νέας Δημοκρατίας για τα προσυνέδρια είναι το: synedrio.nd.gr

Θα είναι στον αέρα μέσα στην ημέρα. Με πληροφορίες που θα ανανεώνονται συνέχεια.

Εκεί θα βρίσκονται και τα ερωτηματολόγια που θα τρέχουν πριν το κάθε Προσυνέδριο.

Σας παρουσιάζω, σήμερα, το λογότυπο του Συνεδρίου.

Δείτε το λογότυπο του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ:

Β. Για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού κ. Παππά σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Την έχει εγκαίρως υποβάλει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, σύμφωνα με τα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής.

Το Ε.Σ.Ρ. είναι μια ανεξάρτητη Αρχή, οι αποφάσεις της οποίας είναι απολύτως σεβαστές. Όπως σεβαστά είναι και τα δικαιώματα άμυνας όλων.

Πάντως, αντί να κάνει υποδείξεις και νουθεσίες και να θέτει ερωτήματα, ο αποτυχημένος Υπουργός – καναλάρχης, καλό θα ήταν να απολογηθεί πρώτα για τον αντισυνταγματικό του Νόμο.

Γ. Σχετικά με τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συστηματικά καθυστερεί την έκδοση νέων συντάξεων. Το κάνει αυτό γιατί προσβλέπει να έχει, ενδεχομένως, περισσότερα αποθεματικά, αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δυστυχούν, οι οποίοι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους. Και η Κυβέρνηση τους εμπαίζει. Έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών με συνέπεια να πνίγεται η πραγματική οικονομία.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι οι οφειλές του Κράτους σε ιδιώτες, ξεπερνούν πλέον τα 6 δις. Είναι αυξημένες κατά 57% από το 2014, οδηγώντας σε ασφυξία την οικονομία.

Με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε, έρχονται νέα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ με νέες περικοπές, ενώ έχει ήδη ψηφιστεί 4ο Μνημόνιο που κόβει 1 μισθό από κάθε εργαζόμενο και 2 συντάξεις από κάθε Έλληνα συνταξιούχο.

Αναρωτιέμαι αν για όλα αυτά υπάρχει κάποιος λόγος να πανηγυρίζει η Κυβέρνηση.

Δ. Για τη στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

Η στοχοποίηση του κ. Άγγελου Συρίγου είναι άκρως φασιστική!

Ως Νέα Δημοκρατία αναρωτιόμαστε:

Τι κάνει η οργανωμένη Πολιτεία γι’ αυτό;

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπάρχει; Που βρίσκεται; Τι κάνει;

Κράτος δικαίου υπάρχει στη χώρα; Εισαγγελέας θα παρέμβει;

Ε. Για την επένδυση στο Ελληνικό

Η Νέα Δημοκρατία δεν ζητά τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από το να εφαρμόσει η Κυβέρνηση τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει.

Και δεν χρειάζεται να είναι μνημονιακή υποχρέωση η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, προκειμένου να προχωρήσει.

Εκτός εάν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος προτιμούν να υπερφορολογούν τους πάντες, αντί να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Πρόκειται για μια επένδυση που θα προσελκύσει και άλλες στη σειρά. Και είναι προφανές ότι εμείς είμαστε υπέρ όλων των ιδιωτικών επενδύσεων, εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις και τους νόμους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης