Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ερτογκρούλ Γκιουνάι.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Κανάλι 24, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση, η οποία πηγάζει από την ευρύτερη τάση που επικρατεί στην τουρκική κυβέρνηση, ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα επαναλειτουργήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δική μου προσωπική γνώμη, αλλά και η τάση που βλέπω στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με κάνει να πιστεύω ότι η σχολή θα ανοίξει», δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και διευκρίνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ξεκάθαρη και οριστική θέση της κυβέρνησης για το πότε χρονικά προσδιορίζεται η επανέναρξη της λειτουργίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γκιουνάι, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης λειτουργούσε επί σειρά ετών και έκλεισε λόγω της κρίσης στην Κύπρο.

«Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, τώρα πρέπει να μιλήσουμε για νέες συνθήκες», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, τα πρόσωπα που διευθύνουν τα χριστιανικά Ορθόδοξα Ιδρύματα σπουδάζουν στο εξωτερικό και κατά τη προσωπική του άποψη θα ήταν πιο σωστό να εκπαιδεύονται μέσα στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του, πάντως, έχουν λάβει έκταση και έγιναν αντικείμενο αναδημοσίευσης από σχεδόν όλες τις τουρκικές εφημερίδες.

Ο Τούρκος υπουργός έδωσε επίσης και μια είδηση.

Στις αρχές Ιουλίου, όταν και μεταβαίνει στην Τουρκία ο νέος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης